İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti

İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

BIMAS.IS & MGROS.IS :Model portföyümüzde BIMAS hissesini MGROS ile değiştiriyoruz. Bim 2021 yılında portföye dahil olduğundan bu yana BIST 100 endeksinin yaklaşık %24 üzerinde getiri sağlamıştır. İlk çeyrekte yıllık asgari ücret artışının karlılık üzerindeki olumsuz etkilerine rağmen, gıda perakendecileri ile ilgili olumlu görüşümüzü koruyoruz. Yıl ortasında ikinci bir asgari ücret zammı beklemediğimizden yılın ikinci yarısında karlılıklarda toparlanma öngörmekteyiz.

Enflasyonun düştüğü ortamın perakendeciler için yönetmesi daha kolay bir ortam olacağını, stok seviyelerinde ve işletme sermayesinde yaşanacak iyileşmelerin nakit akımlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Migros görece düşük değerleme rasyoları, çeşitli satış kanalları ve formatları sayesinde geniş bir müşteri tabanına hitap eden avantajlı iş modeli ile ön plana çıkmaktadır.

BIMAS BIM BIRLESIK MAGAZALAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 612.5
Satış 613
Değişim -0.5%
Son Değer 612.5
En yüksek 618
En düşük 610.5
Haftalık Değişim -0.3254%
Aylık Değişim 12.7705%
Yıllık Değişim 104.3555%
MGROS MIGROS TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 561
Satış 561.5
Değişim -20%
Son Değer 561.5
En yüksek 584
En düşük 558
Haftalık Değişim -2.3478%
Aylık Değişim 5.9433%
Yıllık Değişim 70.138%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar