İsviçre bankasından Ethereum desteği

Ethereum, tarihi güncellemesine günler kala kripto gündeminin merkezinde yer almaya devam ediyor. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önümüzdeki hafta iş ispatı konsensüs mekanizmasından hisse ispatına geçiş yapacak olan Ethereum ağının kullanım alanlarının da bu geçişle birlikte daha da artması bekleniyor. Bunun en son örneğini İsviçre merkezli banka SEBA’nın Ethereum staking hizmetine başlamasıyla görüyoruz.

SEBA, ETHEREUM STAKİNG HİZMETİNE BAŞLIYOR

İsviçre merkezli SEBA, dün yaptığı açıklamada müşterileri için Ethereum staking hizmeti başlattığını duyurdu. Müşterilerinden gelen yoğun talebi karşılıksız bırakmak istemediklerini dile getiren SEBA’nın Teknoloji ve Müşteri Çözümleri Başkanı Mathias Schütz, Ethereum staking desteğini başlatarak, banka müşterilerine hızla gelişen kripto varlık endüstrisine ayak uydurmak için ihtiyaç duydukları son teknolojiyi sunmaya devam ettiklerini söyledi.

SEBA, böylece daha önce staking hizmetini başlattığı Polkadot ve Tezos desteğine Ethereum’u da eklemiş olacak. Yapılan açıklamada önümüzdeki dönemlerde staking desteğine diğer protokollerin de ekleneceği belirtildi.

SEBA’nın dışında kripto sektöründeki şirketler de Ethereum desteğini sürdürüyor. Coinbase (COIN), geçtiğimiz günlerde Coinbase Wrapped Stake ETH (cbETH) adında bir hizmet tokeni duyurdu. Bu token, Coinbase aracılığıyla stake edilen ve bu işlemle elde edilen geliri temsil edecek. 

Diğer yandan en büyük Ethereum madencilik havuzu olan Ethermine, kullanıcılarına 0,1 ETH gibi düşük miktarlar için stake hizmeti sunacağını duyurdu. Ayrıca dün Binance’in ABD iştiraki Binance US, müşterilerine yıllık yüzde 6 getiri sunan bir stake havuzu açtığını duyurdu. 

ETHEREUM FİYATINDA SON DURUM

Büyük güncelleme öncesi Ethereum fiyatı, 1.600 dolar bandında hareket ediyor. Ethereum, geçen ay 2.000 doları test ettikten sonra başlayan düzeltme hareketini, ortalama 1.500 dolar seviyesinde durdurdu. Son duruma göre ise 1.650 dolar, Ethereum fiyatı için bir direnç fiyatı olarak gündemini koruyor. 

Kaynak: Investing.com / Günay Caymaz

Konular Kripto Para
Kategoriler Kripto Para
Yorumlar