İtalya'da Mario Draghi istifa etti

İtalya'da Başbakan Mario Draghi liderliğindeki geniş katılımlı hükümet, Senato'daki güven oylamasından geçmesine rağmen, hükümette yer alan üç partinin oylamaya katılmaması sebebiyle düşme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İtalya'da Başbakan Mario Draghi istifa etti. Draghi liderliğindeki geniş katılımlı hükümet, Senato'daki güven oylamasından geçmesine rağmen, hükümette yer alan üç partinin oylamaya katılmaması sebebiyle düşme riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

İtalya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Draghi'den geçici hükümetin başında yer almasının istendiği belirtildi.

Draghi hükümeti, 95 senatörün lehte ve 28’inin aleyhte oyu ile çarşamba günü geç saatlerde gerçekleşen oylamada güven oyu kazansa da merkez sağ Lig ve Forza Italia ile Beş Yıldız Hareketi oylamaya katılmadı. M5S zaten daha önce hükümetten desteğini çekmişti.

Draghi, koalisyonun kilit ortaklarından Beş Yıldız Hareketi’nin ekonomik yardım paketi oylamasını boykot etmesi üzerine geçen hafta istifasını sunmuş ancak Mattarella kabul etmemişti. Draghi çarşamba günü parlamentoda partilerden reformları desteklemelerini istemiş, koalisyonun yeniden inşa edilebileceği mesajını vermişti.

Ancak üç partinin desteğini çekmesi ile bu umutlar iyice azalmış durumda. İtalyan hisse ve tahvil vadelileri bu haberin ardından değer kaybetti.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar