JP Morgan TCMB'den Eylül'de faiz indirimi bekliyor

Yatırım bankası JP Morgan, Eylül'de 125 baz puan ve yıl sonuna kadar  toplan 225 baz puan faiz indirimi bekliyor. Banka yıl sonuna kadar  toplam 225 baz puan faiz indirimi bekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından JP Morgan, TÜİK'in dün açıkladığı Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi, TÜFE'deki yükselişin arkasındaki ana faktörün tek seferlik  vergiler ve yönetimsel fiyat artışları olduğunu işaret etti ve bu faktörler dışarıda bırakıldığında fiyat baskılarının cansız olmaya devam ettiğini vurguladı.

Zayıf yurt içi talep, istikrarlı kur ve gıda fiyatlarında aşağı yönlü ayarlamanın dezenflasyon sürecine yardımcı olmaya devam etmesinin  büyük olasılık olduğunu vurgulayan JP Morgan, enflasyonun yıl sonunda yüzde 14'e geri tırmanmadan önce Eylül'de yüzde 10'un altına düşmesini beklediklerini ifade etti.

Enflasyonda düşüşün TCMB'ye faizleri daha da indirmek için alan  bıraktığını belirten JP Morgan, Eylül'de 125 baz puan ve yıl sonuna kadar  toplam 225 baz puan faiz indirimi bekliyor.

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar