JPMorgan, FED'in faiz indirimi için tarih verdi

JPMorgan Asset Management'ın yöneticilerinden Seamus Mac Gorain, ABD'de büyümenin üçüncü çeyrekte ivme kaybetmesiyle birlikte Fed'in faizleri düşürebileceğini dile getirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

JPMorgan Asset Management'ın yöneticilerinden Seamus Mac Gorain, ABD'de büyümenin üçüncü çeyrekte ivme kaybetmesiyle birlikte Fed'in faizleri düşürebileceğini söyledi.

"Piyasa faiz indirimi beklemekte haklı" diye konuşan Gorain, "Enflasyon çok yüksek ve geri getirmek için bir resesyon yaşanabilir. ABD bankacılık sektöründeki endişeler bir resesyonu daha büyük olasılık haline getirdi" dedi.

Gorain, ekonomideki yavaşlamaya karşı koruma olarak ABD Hazine kağıtlarını beğendiklerini belirtirken, 10 yıl vadeli tahvilde getirinin bir resesyonda yüzde 2,5'in altına inebileceğini öngördü. 10 yıl vadeli ABD Hazine kağıdı getirisi bu sabah yüzde 3,54 seviyesinde.

Kaynak: Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar