Kardemir D hisse yorumu ve teknik analizi

Yapı Kredi Yatırım, piyasa beklentisinin üzerinde kar açıklayan Kardemir hissesi için hedef fiyatını 8,80 TL'den 11,00 TL'ye güncellerken, 'al' tavsiyesini korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"KRDMD - 1Ç21 Finansal Sonuçlar: Güçlü operasyonel performans devam  ediyor

1Ç21 Sonuçları

Kardemir 1Ç21 finansallarında geçen senenin aynı döneminde açıkladığı 162 milyon TL net zarara karşılık 501 milyon TL net kar açıkladı.

Açıklanan rakam bizim beklentimiz olan 360 milyon TL'nin %39, piyasa  beklentisi olan 417 milyon TL'nin %20 üstünde gerçekleşti.

Beklentimizden daha iyi gerçekleşen ciroya rağmen VAFÖK marjı  beklentimizin 4 baz puan altında gerçekleşti. 66 milyon TL tutarındaki  temettü geliri ve beklentimizden daha düşük gerçekleşen finansal  giderler tahminimizin olumlu yönde sapmasının ana nedenleri olarak  söyleyebiliriz.

Özet Görüşümüz

1Ç21 finansalları, mevcut çelik piyasası görünümü ve yeni makro  varsayımlarımız ışığında tahminlerimizi yeniden gözden geçirdik. 2021  yılının ilk dört ayına baktığımızda çelik fiyatları güçlü görünümünü korumaya devam ediyor.

Tüm bunlara paralel 2021 yılı ton başına VAFÖK  beklentimizi 161 USD'den 180 USD'a güncelliyoruz. Beklentimizden daha  hızlı borç ödemesi ile birlikte 12 aylık hedef fiyatımızı 8.8 TL'den 11 TL'ye güncelliyoruz ve AL tavsiyemizi koruyoruz.

Piyasanın  sonuçlara olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Hatırlatmak gerekirse  hisse sene başından beri BİST-100 Endeksi'nin %39 üzerinde performans  göstermiştir."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/3ccdd989-241f-4983-8e0d-23fb350842ca.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar