Karel Elektronik (KAREL) hisse yorum ve hedef fiyat 2024

Deniz Yatırım, Karel Elektronik (KAREL) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım, Karel Elektronik (KAREL) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Karel Elektronik, 2023 yılında %11 negatif nominal performans sergilerken, BIST 100 endeksinin de %34 gerisinde performans göstermiştir. KAREL hisseleri son 12 aylık verilere göre 12,6x FD/FAVÖK çarpanları ile işlem görmektedir. Karel Elektronik’i 21,00 TL hedef fiyat ve AL önerisi ile Model Portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

İhracat odaklı yaklaşımı, iş kolu çeşitliliği ve güçlü gelir yapısı, fabrika yatırımı ve verimlilik çalışmaları, gelişmiş Ar-Ge yapısı ve büyüme potansiyeli dolayısıyla Karel’i beğeniyoruz.

Şirket’in net borcu 2Ç23’te 2.967 milyon TL iken 3Ç23’te 2.616 milyon TL olarak kaydedilmiştir. Şirket, net borç ve net işletme sermayesi ihtiyacının azaltılması için günlük takibi sağlamakta olup ilerleyen dönemlerde artan hızda stoklarını indirmeyi hedeflemektedir. Bununla birlikte, stokların yurt dışında tutulması yöntemleriyle de yükü azaltma noktasında çalışmaktadır.

Turkcell ihalesi ve Daiichi’den elde edilen karlılıkla söz konusu borçluluğun azalması beklenmektedir. Ayrıca, bedelli sermaye artırımının da borcu azaltma noktasında katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Net işletme sermayesi/satışlar oranına baktığımızda iyileşme olduğu görülmektedir. Şirket’in hedefi söz konusu oranı %50-60 aralığında tutulabilmek yönündedir.

Daiichi’nin Çin’de yapılan üretimini Türkiye’ye taşımak için otomotive yönelik fabrika yatırımı ile Karel, 2024 Mart döneminde ilk üretimini yapmak ve ardından seri üretime geçmeyi hedeflemektedir. Otomotivin payının ise %30 seviyelerine gelmesi beklenmektedir. Ayrıca, savunma ve telekom projelerinin Romanya ve Avrupa’ya yayılması için çalışmalara başlamıştır.

Şirket, elektronik kart üretim kapasitesini artırmak amacıyla fabrikada yapılan modernizasyon yatırımı için sermaye artırımı gerçekleştirmiştir. 2024 yılının sonuna kadar %35 verimlilik artışı ve yeni hatların devreye girmesiyle %30 kapasite artışı hedeflenmektedir.

Hatırlatmak gerekirse, Şirket, 2023 yılı beklentilerini; yaklaşık 330 milyon dolar gelir ve %17-18 FAVÖK marjı olarak paylaşmıştı.

Raporla ilgili daha fazla detaya ulaşmak için tıklayın

KAREL KAREL ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim 0%
Son Değer 0
En yüksek 0
En düşük 0
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar