Kervan Gıda halka arzdan elde edilen geliri nasıl kullanacak?

Türkiye’deki en yüksek yumuşak şeker üretim kapasitesine sahip  Kervan Gıda’nın, OYAK Yatırım liderliğinde yürütülen ve 26 - 27 Kasım  2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen talep toplama süreci  tamamlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye’deki en yüksek yumuşak şeker üretim kapasitesine sahip  Kervan Gıda’nın, OYAK Yatırım liderliğinde yürütülen ve 26 - 27 Kasım  2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen talep toplama süreci  tamamlandı.

KAP’tan yapılan açıklamaya göre arzda  toplam 268.847 yatırımcıdan 875.183.534 pay talep toplandı. Halka arz edilen toplam pay adedi ise  51.750.000 oldu.

Yoğun ilgi ile karşılanan talep toplama süreci sonucunda  Yurt İçi  Bireysel Yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 34,2 katı, Yurt İçi  Kurumsal Yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 10,7 katı ve Yurt  Dışı Kurumsal Yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının da 2,6 katı  talep geldi. Süreç sonucunda, pay başına nihai halka arz fiyatı 9,00 TL olarak belirlendi.

“Gösterilen ilgiden ötürü tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz…”

Kervan Gıda’nın talep toplama sürecinde gördüğü ilgiden dolayı çok  mutlu olduklarını dile getiren Kervan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı  Şükrü Başar, elde edecekleri geliri büyüme odaklı kullanacaklarını  belirtti.

Başar  “Halka arz sürecimizin talep toplama dönemini tamamladık. Süreç boyunca bireysel ve kurumsal yatırımcılardan gördüğümüz büyük  ilgiden dolayı çok mutluyuz. Bu süreçte bizimle birlikte hareket eden  konsorsiyum lideri OYAK Yatırım başta olmak üzere tüm konsorsiyum  üyelerimize, ilk duyuruyu yaptığımız andan itibaren kurumumuzu  yakından takip eden sektör basınına, süreçte emeği geçen tüm çalışma  arkadaşlarımıza ve tabii ki bize güvenen ve talep toplama sürecimize  yoğun ilgi gösteren kurumsal ve bireysel tüm yatırımcılarımıza  teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gelirin yüzde 55’i yurt dışı yatırımlarında kullanılacak…

Elde edecekleri geliri nasıl değerlendireceklerini anlatan Şükrü
Başar, “Halka arzdan elde edilecek geliri üç ana alanda  değerlendireceğiz. Halka arz gelirinin yüzde 55’i ile Avrupa’da yeni  bir yatırım / satın alım yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda  araştırmalarımıza başladık. İç pazara yönelik olarak ise kaynağın  yüzde 25 ile yapılmakta olan yatırımların fonlanmasını ve fabrika  binası satın alımının finanse edilmesini düşünüyoruz. Kalan yüzde  20’lik kısım ile de kurumun finansal yapımızın daha da  güçlendirilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Şükrü Başar, “Yumuşak şekerin en çok tüketildiği ülkelerde  Amerika, İngiltere, Almanya ve Rusya’da kendi şirketlerimiz, bağlı  ortaklıklarımız bulunuyor. Hali hazırda dünyada en çok çeşit üreten  yumuşak şeker firmasıyız. Globalde ciro olarak sekizinci sıradayız' dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar