Kervan Gıda'dan yatırım hamlesi: Yıllık ciroya etkisi 31,5 milyon dolar

Aralık ayı başında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Kervan Gıda, iki yeni üretim hattını devreye aldı. Her iki hattın da devreye alındıktan sonra yıllık konsolide ciroya etkisinin yaklaşık 31,5 milyon dolar olacağı belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kervan Gıda'dan KAP'a yapılan açıklama şöyle;

'Şirketimizin konsolide cirosunun yaklaşık %71'ini oluşturan, yüksek kapasite kullanım oranları ile üretim yaptığımız Jelly ve Licorice kategorilerinde artan talebi karşılayabilmek için her iki üründe de kapasite artırımı amacıyla başladığımız yatırımlarımızla ilgili olarak 5. Licorice hattımız devreye alınmıştır.

Yüzde 90 üzerinde kapasite kullanım oranıyla üretim yapması planlanan yeni hattımız ile birlikte Licorice kategorisinde %25 kapasite artışı gerçekleşecek olup bu kapasite artışının yıllık ciromuza katkısının yaklaşık 6,5 milyon USD olması beklenmektedir.

Yatırım süreci devam eden 5. Jelly hattımızın da 2021 yılı Şubat ayında devreye alınması ile Jelly kategorisindeki üretimimizde %26,5 kapasite artışı gerçekleşecektir. %90 üzerinde kapasite kullanım oranıyla üretim yapması planlanan yeni hattımızın yıllık konsolide ciromuza katkısının yaklaşık 25 milyon USD olması beklenmektedir.

Her iki hattımız da devreye alındığında yıllık konsolide ciromuza yaklaşık 31,5 milyon USD katkı yapmaları planlanmaktadır.

Yatırımlarımızla ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.'

KRVGD KERVAN GIDA SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 31.16
Satış 31.2
Değişim 0.12%
Son Değer 31.18
En yüksek 31.48
En düşük 31.06
Haftalık Değişim 8.1887%
Aylık Değişim 9.0209%
Yıllık Değişim 48.6177%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar