Koç Holding için 'Endeks Üzerinde Getiri'

Ak Yatırım, Koç Holding için 23,50 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Koç Holding’in cari piyasa değeri cari net aktif değerine %37 ıskontoda' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Koç Holding 3Ç20’de 2 milyar 305 milyon TL net kar açıkladı, yıllık %114 büyüme ve piyasa beklentisi olan 1 milyar 478 milyon TL ve bizim beklentimiz olan 1 milyar 497 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti.

3Ç20 kombine ciro yıllık %9 büyüme ile 90,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Göreceli düşük kalan ciro büyümesi Enerji segmentinde daralma yaşanırken, Otomotiv ve Dayanıklı Tüketim segmentlerinde güçlü büyümelere vardı.

Kombine faaliyet karı 3Ç20’de yıllık %63 büyümeyle 7 milyar 954 milyon TL olarak gerçekleşti ve ciro büyümesinden daha büyük oldu. Burada tüm segmentlerde iyi kar büyümeleri söz konusu.

Faaliyet karlılıktaki güçlü performans, Enerji segmentinde, özellikle Tüpraş’ın stok değer artışlarından kaynaklanırken, Otomotiv ve Dayanıklı Tüketim segmentlerinde yurt içi satış büyümelerinin karlılığa olumlu katkılarından kaynaklandı.

3Ç20 sonunda Koç Holding’in Yapı Kredi bankası sermaye benzeri tahvili dahil 362 milyon dolar solo net nakit pozisyonu var. 2Ç20 sonunda bu rakam 419 milyon dolardı.

Yorum: Koç Holding hisseleri için 23,50 TL 12 aylık hedef fiyatı ve Endeksin Üzeri önerimizi koruyoruz. Koç Holding’in cari piyasa değeri cari net aktif değerine %37 ıskontoda.
Bu ıskontonun tarihi 5 yıllık ortalaması ise %10. 3Ç20 sonuçlarapiyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar