Koç Holding'in Yapı Kredi'de hisse satışının perde arkası

Koç Holding, dün akşam saatlerinde KAP'a yaptığı bildirimde ana hissedarı olduğu Yapı Kredi Bankası'nda yüzde 6,8'lik payını hisse başı 11,75 fiyattan sattı. Satış sonrası ilk işlem gününde Yapı Kredi hissesi yüzde 5'i aşan kayıplar yaşarken, aksine Koç Holding hissesi ise primli seyrediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsamatik Özel

Koç Holding, dün akşam saatlerinde KAP'a yaptığı bildirimde Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin çıkarılmış sermayesinin %6,81'ine tekabül eden toplam 575.000.000 TL nominal değerli payın hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle, borsa dışında kurumsal yatırımcılara satışını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Satış, pay başına 11,75 TL bedel üzerinden toplam 6.756.250.000 TL karşılığında gerçekleşti. Borsa dışında kurumsal yatırımcılara satış işlemi Yapı Kredi Bankası’nın son kapanış fiyatının yüzde 12 altında bir gerçekleşmeye işaret etti.

ANA HİSSEDAR OLMAYA DEVAM EDECEK

İşlem'in kapanışını takiben, Koç Holding'in Banka'daki doğrudan pay sahipliği yüzde 20,22; Koç Holding A.Ş. ve halihazırda Banka'nın yüzde 40,95 payına sahip olan bağlı ortaklığı Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin Banka'daki toplam payı ise yüzde 61,17 olacak, Koç Topluluğu Banka'nın ana hissedarı olmaya devam edecek.

HİSSE PERFORMANSLARINI NASIL ETKİLER?

Satış sonrası ilk işlem gününde Yapı Kredi hissesi yüzde 5'i aşan kayıplar yaşarken, aksine Koç Holding hissesi ise primli seyrediyor. Analistler, işlem sonrası Koç Holding'e ciddi bir nakit girişi olacağından dolayı KCHOL hisselerinde olumlu tepki beklediklerini söylerken, buna karşın YKBNK hisselerinde ise kısa vadeli baskı görülebileceği uyarısında bulundu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar