Koronavirüs ve Piyasalara Etkileri

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs belası nedeni ile finansal piyasalar ciddi anlamda zarar görmüş durumda ve görmeye de devam ediyor. Yatırımcılar, bu nedenle dolar ne olur, altın fiyatı neden düşüyor gibi sorular sorabilmekteler. Bu yazımızda bu soruların cevaplarını bulmaya çalışacağız.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2020 yılına girişimizle beraber felaketlerde peşi sıra gelmeye başladı. Son olarak tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs belası nedeni ile finansal piyasalar ciddi anlamda zarar görmüş durumda ve görmeye de devam ediyor. İnsanlar bir yandan sağlığını düşünürken diğer taraftan kaybettikleri paraların telafisini yapmanın peşindeler. Bu nedenle dolar ne olur, altın fiyatı neden düşüyor gibi sorular sorabilmekteler. Bu yazımızda bu soruların cevaplarını bulmaya çalışacağız.

Altın Fiyatları Ne Olur?

Herkesin dilinde olan altın güvenli liman sözü bu günlerde pek işlemiyor. Öyle ki FED ve bir çok merkez bankası faiz indirimine gitmesine karşın altın fiyatları kalıcı bir yükseliş sağlayamadı. Son bir hafta içerisinde %10 civarında değer kaybeden ons altın için yatırımcılar endişeli. Altın yatırımı bulunan kişiler altın fiyatları ne olur diye sormaktalar. 

Şuan piyasalarda bir panik havası olduğu ve bu nedenle özellikle borsalara sert satışlar geldiği görülmekte. Borsalara gelen satışlar nedeniyle, ortalama yapmak isteyen yatırımcılar altın, bitcoin gibi ürünlerde satıma geçmiş durumda gibi duruyor. Bu nedenle altın fiyatında sert düşüşler yaşandı. FED, BOJ ve ECB gibi önemli merkez bankaları piyasaya likidite sağlama amacı ile çeşitli önlemler almakta. Piyasalarda bollaşan para şimdilik panik havası olduğu için altın tarafına pozitif bir etki etmemiş durumda ancak orta vadede ons altın yeniden gözde yatırım araçları arasında yer alabilir gibi duruyor. Altın yatırımlarında daha az spread oranı ile işlem yapmak isteyen yatırımcıların forex firmalarını tercih ettiği biliniyor. Özellikle Lordfx, Ic Markets gibi kurumlar düşük spreadler sunarak altın yatırımcılarını çekmeye çalışan kurumlar içerisinde yer alıyor.

Dolar Ne Olur?

Dolar yatırımcıları, diğer yatırım araçlarına parasını yatırmış olanlara göre oldukça mutlu. Çünkü Fed'in faiz indirmesine karşın küresel piyasalarda değer kazanan bir dolar bulunuyor. Ülkemizde de görülmeye başlayan korona virüs vakaları sonrasında dolar kuru 6,45 seviyesine kadar yükselmiş durumda. Önümüzdeki dönemde korona virüs vakalarının artması dolarda yükselişi tetikleyebilecek iken, korona virüs vakalarının azalması, virüse karşı aşı bulunması gibi gelişmeler ise dolar tarafında geri çekilmeye neden olabilecek gibi görünüyor.

Dolar, altın , kripto para birimleri gibi yatırım araçlarında yatırım yapan kişiler için anlık piyasa takibi son derece önemldiir. Piyasalarda yaşanan gelişmelerden anında haberdar olmak, ekonomi takvimi takibini yapmak gibi detaylar yatırımcıların, yatırımlarına yön vermesinde ve kazançlı işlemler yapabilmesinde önemli aktörlerdendir. Bu nedenle https://anlikdoviz.co gibi bir adresi takip etmeniz, piyasalarda daha aktif rol almanızı ve doğru stratejiler uygulamanızı sağlayabilir.

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar