Kripto para borsalarına 'kontrol' formülü

Türkiye, Takasbank benzeri bir kurumsal yapı oluşturarak bu alanda  faaliyet gösteren şirketlerin kripto paraları saklama ve transfer yetkilerini sınırlandırmayı planlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

bloomberght.com'un internet sitesinde yer alan habere göre, Kripto  para Borsalarında arka arkaya yaşanan dolandırıcılık olaylarının  ardından konuyla ilgili çalışma başlatan Türkiye, Takasbank benzeri  bir kurumsal yapı oluşturarak bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin  kripto paraları saklama ve transfer yetkilerini sınırlandırmayı  planlıyor. Söz konusu şirketler için önemli sermaye şartları ve  bankalarla birlikte çalışmalarına yönelik düzenleme de masadaki diğer  formüller arasında.

Türkiye’de binlerce kişi geçen hafta önce Thodex arkasından Vebitcoin  yerli adlı kripto pazarlarındaki krizlerin ardından tasarruflarını  kaybetti. Yaşanan zararın tutarı tam olarak belirlenemese de milyar  liralarla ifade ediliyor.

Thodex skandalı sonrasında hükümet ve  Merkez Bankası kanadından yapılan açıklamalarda, Türkiye’nin konuyla ilgili  çalışmasını kısa sürede tamamlayacağı ifade edilmişti. Bloomberg’in  haberine göre süreçte izlenecek yor haritasıyla ilgili formüller  netleşmeye başladı. Üst düzey yetkili, Türkiye’nin birkaç hafta  içerisinde konuyla ilgili çalışmasını sonuçlandıracağını ve dünyada  kripto para piyasalarıyla ilgili regülasyonu tamamlayan ilk ülkelerden  biri olacağını söyledi.

Haberin tam metni:

https://www.bloomberght.com/kripto-para-borsalarina-takasbank-formulu-masada-2279207

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar