Kripto para düzenlemesinde neler olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde kripto para düzenlemesine ilişkin çalışma içerisinde olduklarını açıklamıştı. Reuters, dijital para piyasasında lisanslama ve vergilendirmeyi kapsayacak olası yasal düzenlemelere ilişkin detaylara ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kripto para ticaretinde öne çıkan ülkelerden biri olan Türkiye'de sektörde güven ve denetleme sağlayacak düzenlemeler yapılması planlanıyor. Reuters, dijital para piyasasında lisanslama ve vergilendirmeyi kapsayacak olası yasal düzenlemeleri yazdı.

Oksijen'de yer alan habere göre dünyanın dördüncü en büyük kripto ticareti ülkesinin uluslararası mali suç bekçisinin gri listesinden çıkmayı amaçladığını söyleyen sektör yetkilileri, Türkiye'nin kripto pazarını düzenlemeye yönelik yeni kuralları muhtemelen lisanslama ve vergilendirmeye odaklanacağını belirtti.

“YENİ MEVZUAT EN KISA SÜREDE ÇIKACAK”

Ekim ayında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF'ın kalan son tavsiyesine uymak için Ankara'nın kripto varlıkları kapsayan yeni mevzuatı mümkün olan en kısa sürede çıkaracağını ve bunun bir ülkenin yatırım notlarını ve itibarını etkileyebilecek olan gri liste statüsünde olan Türkiye’nin bundan kurtulmasına olanak tanıyacağını söyledi.

Zira, gri listede yer alan ülkelerin, kara para aklama ve diğer mali suçlarla mücadele konusunda çok az şey yaptığı kabul ediliyor ve eksikliklerin düzeltilmesi için bu ülkelerin FATF ile aktif olarak birlikte çalışmaları gerekiyor.

KULLANICILARA VERGİ YÜKÜ

Futurance Finance Tech & Fexobit kripto para platformu yönetim kurulu üyesi Onur Altan Tan ise, yeni düzenlemenin platformlar için lisanslama kriterlerini detaylandırmasını ve kullanıcılara vergi getirmesini beklediklerini söyledi. Tan, "Bu düzenleme üzerinde, kripto para borsası firmalarıyla istişare toplantıları da dahil olmak üzere iki yıldan fazla bir çalışma yapıldı, bu nedenle parlamentoya sunulmaya hazır olmalı" diye yorumladı.

Kategoriler Ekonomi Kripto Para
Yorumlar