Kripto para piyasasında toparlanma çabası

Hafta sonu gerçekleşen sert düşüş sonrası yatırımcıları tedirgin eden kripto para piyasası Hong Kong'dan gelen ETF onayı haberi ile yeni haftaya güçlü başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İran'ın İsrail'e yönelik saldırı girişimi sonrası kripto para piyasasında sert düşüşler görülmüştü. Cuma günü 70 bin dolar seviyesinin üzerinde hareket eden Bitcoin, cumartesi günü sert düşüş göstermişti. Pazar günü ve yeni haftanın ilk işlem gününde ise piyasada toparlanma dikkat çekiyor.

Bitcoin yeni günde 66.321 dolar seviyesinde, Ethereum 3.241 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri ise 2,35 trilyon dolar. Toplam değer içinde Bitcoin'in piyasa değeri 1,3 trilyon dolar, Ethereum'un da piyasa değeri 389 milyar dolar seviyesinde.

CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan kripto para piyasasına ilişkin gelişmeler şöyle:

FED'İN AÇIKLAMALARI VE İRAN-İSRAİL GERİLİMİ İLE BİTCOİN (BTC) 59.500 DOLARA KADAR GERİLEDİ

"Kripto para piyasalarında cuma akşamı büyük bir düşüş oldu ve benzer bir durum cumartesi günü tekrarlandı. Bitcoin, cuma akşamına kadar 70.000-71.000 dolar seviyelerinde istikrarlı bir seyir izlerken ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarında önemli bir değişiklik öngörmeyen açıklamaları ve İran ile İsrail arasındaki gerilim sonrası Bitcoin birkaç dakika içinde 65.000 dolara düştü, yaklaşık 900 milyon dolarlık likidasyonla 300.000 yatırımcıyı etkiledi.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar