Kripto paralarda 'Elon Musk' etkisi

Son günlerde sert düşen kripto para birimleri geçtiğimiz gün Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın almasıyla birlikte değer kazandı. 38 bin 200 dolar seviyesine kadar geri çekilen Bitcoin, yeniden 40 bin dolar kritik eşiğin üzerine çıktı. Dogecoin ise sert yükselerek yatırımcısını sevindirdi. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kripto para piyasasında Elon Musk rüzgarı esmeye devam ediyor. Son günlerde Twitter’ı satın almak için girişimlerde bulunan milyarder iş insanı mutlu sona ulaştı. Musk, Twitter’ın tüm hisselerini 44 milyar dolar bedelle satın aldı. 

Hisse başına 54.20 dolardan yapılan satın alma hamlesiyle birlikte Twitter özel bir şirket haline geldi. Musk daha önceden de Twitter’ın yüzde 9.2 hissesini satın almıştı. Şirketin yönetim kurulu Musk’ın Twitter’ın tamamını satın almasına ilk başta sıcak bakmasa da üyeler bu durumun şirket için en iyi seçenek olduğu yönünde karar kıldı. 

MUSK, TWITTER’I SATIN ALDI BITCOIN UÇUŞA GEÇTİ 

Musk’ın geçtiğimiz gün Twitter’ı satın almasının ardından kripto para birimlerinde sert hareketler görüldü. Sermaye değeri bakımından piyasanın lideri Bitcoin geçtiğimiz gün 38 bin 200 dolara kadar geri çekilmişti. 1.5 ayın en düşük seviyesine inen Bitcoin kritik gelişme sonrası yönünü yukarı çevirerek bugün 40 bin 773 dolara kadar yükseldi. 

Bu gelişmeyle birlikte 1.5 ayın dibinden dönen Bitcoin yüzde 6’dan fazla değer kazanmış oldu. 

ETHEREUM YENİDEN KRİTİK SEVİYENİN ÜZERİNDE ÇIKTI 

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık Ethereum dün 2 bin 797 dolara kadar düşerek 1.5 ayın dibini gördü. Twitter’ın satışı sonrası kripto para piyasasındaki toparlanmanın etkisiyle yönünü yukarı çeviren Ethereum yeniden 3 bin dolar pivot seviyenin üzerine çıktı. 

1.5 ayın dip seviyesinden yükselişe geçen Ethereum yüzde 8’den fazla değer kazandı. 

DOGECOİN YÜZDE 30’A YAKIN PRİM YAPTI 

Elon Musk’ın destekçisi olduğu şaka amaçlı piyasaya sürülen Dogecoin fiyatı Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte sert yükseliş kaydetti. Dogecoin fiyatı dün yüzde 30’a yakın değer kazanarak 0.1711 dolara kadar yükseldi. Dogecoin bugün 0.1606 dolardan işlem görüyor. 

KRİPTO PARALARIN TAMAMI TOPARLANDI 

Geçtiğimiz günkü sert düşüşün etkisiyle birlikte kripto para birimlerinin toplam sermaye değeri 1.72 trilyon dolara inmişti. Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde toparlanma kaydeden dijital varlıkların toplam piyasa değeri bugün 1.85 trilyon doların üzerine çıktı. 

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar