LGS sonrası özel okul fiyatları el yakıyor!

LGS puanlarının açıklanmasıyla birlikte aileler okul arayışına girdi. Özel okullardaki yüksek fiyatlar, devlet okullarına olan talebi artırdı. Servis, kırtasiye ve yemek gibi ek hizmetlerin eklenmesiyle bazı okullarda yıllık maliyet 1 milyon lirayı da geçiyor. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, yüzde 300'e varan zamların öğretmenlere yansımadığını söylüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) puanlarının açıklanmasıyla birlikte, ailelerin çocuklarını gönderecekleri okulları belirleme telaşı başladı. Bu süreçte özel okulları tercih etmek artık çok kolay değil çünkü fiyat artışları dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Servis, kırtasiye ve yemek gibi ek hizmetlerin eklenmesiyle birlikte bazı özel okullarda yıllık maliyet 1 milyon lirayı da geçiyor. Önceki yıllarla kıyaslandığında, devlet okullarını tercih edenlerin sayısında da artış gözlemleniyor.

Talep düştü

Özel okullardaki fiyat artışları, öğrenci tercihlerine de yansıyor. Önceki yıllarla kıyaslandığında, özel okullara giden öğrenci sayısı azalırken, devlet okullarına olan talep artıyor. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, okulların yıl içindeki giderleri ve masrafları için yüzde 300'e yakın artış talep edebildiklerini belirtti. Gültekin, okulların talep ettiği zamdan öğretmenlerin yararlanamadığını ve bunun en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade etti.

Gültekin, "Ne yazık ki bu durum karşımıza çıkmıyor. Hem veli, hem öğretmen, hem de işletme açısından sorun var. Hepsi haklı..." diyerek, yaşanan problemin birçok açıdan ele alınması gerektiğine dikkat çekti.

Özel okullara yönelik talebin azalması ve devlet okullarına olan ilginin artması, eğitim sektöründe önemli bir değişimi işaret ediyor. Velilerin bütçelerini zorlayan fiyatlar, eğitimdeki tercihlerde büyük rol oynuyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar