Logo Yazılım hisse senedi yorumu ve hedef fiyatı

Deniz Yatırım, LOGO-Logo Yazılım için hedef fiyatını 91,4 TL'den 102,7 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" dan "tut"a indirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım, LOGO Yazılım için hedef fiyatını 91,4 TL'den 102,7 TL'ye yükseltti ve tavsiyesini "al"dan "tut"a indirdi. Bu karar, 22 Mart 2024 tarihinde şirketin açıkladığı finansal sonuçlar ve telekonferanstan sonra alındı.

LOGO Yazılım'ın 2023 Finansal Sonuçları

LOGO Yazılım, 22 Mart 2024 tarihinde finansal sonuçlarını duyurdu. Şirketin 2023 yılındaki performansı, enflasyon muhasebesi uygulanmış verilere göre 2.975 milyon TL satış geliri, 726 milyon TL FAVÖK ve 140 milyon TL net kar olarak gerçekleşti. Ancak, muhasebe değişikliği nedeniyle finansal tablolarda 432 milyon TL'lik bir olumsuz etki yaşandı.

Enflasyon muhasebesiz rakamlara göre ise şirketin 2023 yılındaki performansı 2.583 milyon TL satış geliri, 579 milyon TL FAVÖK ve 469 milyon TL net kar olarak ortaya çıktı.

Telekonferansta Yapılan Açıklamalar

LOGO Yazılım'ın 22 Mart'ta gerçekleştirdiği telekonferansta, Total Soft Romanya projesinde yazılım sektöründe yaşanan talep düşüklüğü nedeniyle yatay bir seyir izlendiği belirtildi. Bu durum, dolar bazlı FAVÖK'te yıllık %16 ve net karda %17 azalışa neden oldu.

Şirketin telekonferans sırasında yaptığı açıklamalara göre, Total Soft'un bir süre daha mevcut seyrinde kalma olasılığı ve yeni proje kazanım beklentisinin belirsizliği göz önüne alındığında, net nakit pozisyonlarının güncellenmesi ve İNA modelinin ileri taşınmasıyla, LOGO için 12 aylık hedef fiyatın 91,40 TL'den 102,70 TL'ye yükseltildiği ve tavsiyenin "al"dan "tut"a indirildiği belirtildi.

Piyasa Performansı ve Çarpanlar

LOGO Yazılım hissesi, yıl başından bu yana BIST 100 endeksinin %9 gerisinde performans gösterdi. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse, 58,5x F/K ve 10,7x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar