Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranları artıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, resmi web sitesi üzerinden Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarına ilişkin tebliğde bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hazine ve Maliye Bakanlığı restoranlar, kafeler ve benzeri işletmelerde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında değişiklikler öngören bir adım atmaya hazırlanıyor.

Geliştirilen tebliğ taslağına göre, yiyecek ve içecek sunulan mekanlarda KDV oranlarında artış öngörülüyor. Şu an yüzde 8 seviyesinde bulunan KDV oranı, bu işletmelerde yüzde 10'a yükseltilecek. Aynı şekilde, alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı da yüzde 20'ye çıkarılacak.

Bu değişiklik, kahvehane, kafeterya, pastane gibi işletmeleri etkileyecek. Ancak, hazır yemek şirketleri de dahil olmak üzere lokantalarda da benzer bir artış öngörülüyor. Bu işletmelerdeki KDV oranı da yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılacak.

Daha eğlence odaklı mekanlarda, yani gazino, bar, dans salonu gibi yerlerde sunulan hizmetlere yönelik KDV oranları da değişecek. Şu an yüzde 18 olan oran, yüzde 20'ye çıkarılacak.

Tebliğ taslağının yürürlüğe girmesi için önce Resmi Gazete'de yayımlanması ve ardından belirli bir süre boyunca görüş alınması gerekiyor. Bu sürecin tamamlanmasının ardından yeni KDV oranları uygulanmaya başlayacak.

Söz konusu tebliğ taslağı şu şekilde;

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar