Mackolik, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Türkiye’nin en büyük dijital spor markası olan Mackolik, düzenlenen gong töreni ile Borsa İstanbul’da MACKO koduyla işlem görmeye başladı. Şirket hissesi ilk işlem gününde 41,80 lira fiyatla tavan oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye’de 9,9 milyon, Match en Direct’le Fransa’da 4,8 milyon aylık kullanıcıya ulaşan, Türkiye'nin en büyük dijital spor markası Mackolik’in halka arzına yatırımcılar yoğun ilgi gösterirken, 678.726 yatırımcıya dağıtılan taleplerin toplamı, halka arz edilen payların 31,5 katına ulaştı. 

323 MiLYON TL HALKA ARZ GELIRI

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun törende yaptığı konuşmada, “Geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet veren, ülkemizde tanınır bir dijital marka haline gelen Mackolik’i Borsamızda görmekten mutluyuz. Mackolik, 323 milyon TL halka arz geliriyle başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Halka arza 680 bin yatırımcı katılmıştır. Bu halka arzda emeği geçen şirketimizin değerli yöneticilerine ve aracı kurumumuza teşekkür ediyorum. Mackolik’e Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Bu başarılı halka arzın, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

MACKOLIK, HER SENE DAĞITILABILIR KARIN EN AZ YÜZDE 50’SINI DAĞITACAK

Mackolik Genel Müdürü Emre Uğurlu gong töreninde yaptığı konuşmada, “Mackolik’i dünyanın en önemli dijital spor markalarından biri haline getirme global vizyonuyla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sürekli kar eden bir firma olarak, her sene dağıtılabilir karın en az yüzde 50’sini dağıtacağız ve yüz binlerce yeni ortağımızı da mutlu etmek için çok çalışacağız.” dedi.

HİSSE TAVAN OLDU

Bireyselde eşit dağıtım yöntemi uygulanmakla birlikte yoğun katılımla 18 kat talep toplandı. Halka arz süreci İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilmişti. MACKO koduyla işlem gören hisse ilk işlem gününde 41,80 lira fiyatla tavan oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar