Manchester United hisselerinde 'Ronaldo' etkisi

Manchester United'ın hisseleri Cristiano Ronaldo'nun transferiyle ağustosu yüzde 7,2 değer kazancıyla tamamlayarak, bu dönemde yatırımcısına en çok kazandıran futbol kulübü hissesi oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Futbol kulüplerinin hisseleri, yeni futbol sezonunun başlaması ile birlikte borsalarda ağustos ayını yükselişle tamamladı. Özellikle gerçekleştirilen etkili transferler ve yeşil sahalarda alınan başarılı sonuçlar futbol kulüplerinin borsalardaki performansını da olumlu etkiledi.

Dünyanın önde gelen halka açık 7 futbol kulübü hisselerinin ağustos performanslarına bakıldığında, Manchester United'ın yüzde 7,2, SS Lazio'nun yüzde 4,8, Juventus'un yüzde 3,1, Borussia Dortmund'un yüzde 2,6, SL Benfica'nın yüzde 1,6 ve Olympique Lyon'un yüzde 0,9 kazandırdığı görülüyor.

AFC Ajax hisseleri ise bu dönemde negatif ayrışarak yatırımcısına yüzde 1,7 kaybettirdi.

Manchester United'ın hisseleri Cristiano Ronaldo'nun transferiyle ralli yaptı. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile 2 1 yıllık sözleşme imzaladığını ve futbolcunun 7 numaralı formayı giyeceğini duyurmuştu.

İtalyan kulübü SS Lazio da İtalya Birinci Futbol Liginde (Serie A) başarılı bir performans sergiliyor.

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar