Marketlerin çalışma saatlerinde değişiklik

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, sağlıklı hizmet ve dengeli çalışma  koşullarının sağlanması açısından GPD üyesi marketler için  çalışma saatlerinin 10:00-20:00 arasında düzenlenmesi yönünde tavsiye  kararı aldıklarını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

GPD, marketler için çalışma saatlerinin 10:00-20:00 arasında düzenlenmesi yönünde tavsiye kararı aldı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Modern gıda perakendesinin temsilcisi konumundaki Derneğimiz, Yeni Korona Virüs (COVID19) salgını ile mücadele çerçevesinde halk  sağlığının korunması ve yoğun talebin düzgün karşılanması amacıyla ek  önlemler almaya devam ediyor.

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, toplum için çok önemli bir kamu  görevini yerine getiren perakende çalışanlarının çalışma koşullarının  iyileştirilmesi, marketlerde gerekli hijyen önlemlerinin eksiksiz  uygulanması ve ürün tedariğinin aksamaması için çalışma saatlerine  dair tavsiye kararı aldıklarını açıkladı.

Çalışan sağlığının ve yeterli dinlenme ile dengeli çalışma ihtiyaçlarının, yoğun halk talebinin kesintisiz karşılanması için büyük önem taşıdığını ifade eden Aykaç, “Aldığımız tavsiye kararı,  üyemiz marketlerin 26 Mart Perşembe gününden itibaren çalışma  saatlerini haftanın yedi günü 10:00 açılış ve 20:00 kapanış olarak  düzenlemeleri yönündedir. Çalışanlarımızın işe geliş gidiş  koşullarını, mağaza içinde oluşacak yoğunlukları, ürün tedarik  süreçlerimizi ve market içi sağlıklı hizmet için genel hijyen  çalışmalarını dikkate alarak bu kararı verdik. Müşterilerimizin acil  ihtiyaçları haricinde evden çıkmamaya özen göstereceklerine ve  alışverişleri için bu saatlere dikkat edeceklerine inanıyoruz” dedi.

Market içinde ve dışında sosyal mesafe kuralına uyulmasının  önemine dikkat çeken Aykaç, alınan tedbirlerin hem toplumun hem de her  gün hizmet veren market çalışanlarının sağlığının korunması için  olduğunun altını çizdi."

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar