Mavi, bedelsiz için SPK'ya başvurdu

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ (MAVI), 99,3 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ, yüzde 100 oranında bedelsiz sermaye artırım talebiyle SPK'ya başvuruda bulundu.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin, 500.000.000-TL (beşyüz milyon Türk Lirası) tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 99.314.000-TL (doksandokuzmilyonüçyüzondortbin Türk Lirası)'lık çıkarılmış sermayesinin, tamamı "Geçmiş Yıl Karları" hesabında bulunan tutarlardan karşılanmak suretiyle 198.628.000-TL (yüzdoksansekizmilyon altıyüzyirmisekizbin Türk Lirası)'na yükseltilmesine ilişkin olarak ihraç edilen 99.314.000-TL (doksandokuzmilyonüçyüzondortbin Türk Lirası) itibari değerdeki paylara ilişkin İhraç Belgesinin onaylanması ve Şirketimiz Esas Sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. maddesinin tadiline uygunluk görüşü verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na 03.04.2023 tarihinde başvuru yapılmıştır."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar