Mayıs ve Haziran ayı temettü ödemeleri
Borsa İstanbul’da işlem gören birçok şirket, Mayıs ve Haziran 2025 döneminde yatırımcılarına milyarlarca liralık nakit temettü dağıtacak. Coca-Cola, Türk Hava Yolları, Ülker ve Migros gibi şirketler temettü ödemeleriyle öne çıkarken, yatırımcıların temettü tarihlerini yakından takip etmesi önem taşıyor.
Abone olBorsa İstanbul’da işlem gören çok sayıda şirketin Mayıs ve Haziran dönemine ilişkin 2025 temettü takvimi belli oldu. Yatırımcılar açısından önemli bir getiri kalemi olan temettüler, şirketlerin dönemsel kârlarının bir kısmını paydaşlarıyla paylaşmasını ifade ediyor.
ForInvest Haber’in derlediği verilere göre, 26 Mayıs ile 30 Haziran 2025 tarihleri arasında onlarca şirket, toplamda milyarlarca liralık temettü ödemesi gerçekleştirecek.
Mayıs 2025 Döneminde Temettü Dağıtacak Şirketler
26 Mayıs 2025 tarihinde öne çıkan temettü ödemeleri:
- Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCOLA): 2,55 milyar TL – Hisse başına 8,073 TL
- Mavi Giyim (MAVI): 791 milyon TL – Hisse başına 0,996 TL
- Anadolu Isuzu (ASUZU): 465 milyon TL – Hisse başına 1,686 TL
28 Mayıs 2025 tarihinde öne çıkan ödemeler:
- Migros Ticaret A.Ş. (MGROS): 1,06 milyar TL – Hisse başına 5,868 TL
- Anadolu Grubu Holding (AGHOL): 1,06 milyar TL – Hisse başına 4,363 TL
- Aztek Teknoloji (AZTEK): 115 milyon TL – Hisse başına 15,155 TL
Mayıs ayında ayrıca ENKA İnşaat (ENKAI), Şişecam (SISE), TRGYO ve CEMTS gibi şirketler de temettü ödemelerinde bulunacak.

Haziran 2025 Temettü Takvimi
Haziran ayında öne çıkan temettü dağıtımları:
- Türk Hava Yolları (THYAO): 4,03 milyar TL – Hisse başına 2,926 TL
- Ülker Bisküvi (ULKER): 2,53 milyar TL – Hisse başına 6,859 TL
- Türk Telekom (TCELL): 3,4 milyar TL – Hisse başına 1,545 TL
- BİM Birleşik Mağazalar (BIMAS): 2,04 milyar TL – Hisse başına 3,360 TL
Haziran ayının son haftasında TRCAS, ISKPL, LOGO gibi şirketlerin de yatırımcılarına ödeme yapması beklenmektedir.

Yatırımcılar İçin Önemli Hatırlatma
Temettü ödemelerinden yararlanabilmek için yatırımcıların ilgili hisse senedini temettü dağıtım tarihinden bir iş günü önce portföylerinde bulundurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, temettü hakkından yararlanılamamaktadır.
Kaynak: ForInvest Haber
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.