Mehmet Şimşek'in kabinede alacağı bakanlık belli oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinesinde yer alacak bakanları Cumartesi günü TBMM'deki yemini sonrasında açıklayacak. En çok merak edilen isim ise ekonomi yönetimde Mehmet Şimşek'in olup olmayacağı. Kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek'i yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atayacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg News'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek'i yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atayacak.

Şimşek, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiği 2018 yılında Erdoğan hükümetinden ayrılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinesini Cumartesi günü açıklayacak.

Kaynakların verdiği bilgiye göre Şimşek, yeni kabinede Türkiye'nin ekonomi politikalarının tamamından sorumlu isim olacak.

Orjinal Kaynak: https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-06-02/erdogan-picks-market-darling-simsek-to-return-as-finance-chief

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Gündem
Yorumlar