Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türk Lirası'nda yaşanan sert değer kayıpları sonrasında sıkılaştırma adımları atan Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. PPK sonrası yapılan duyuruda, piyasaların beklentisi doğrultusunda faizlerde bir değişikliğe gidilmedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

7 Ağustos tarihinden bu yana repo ihalesi açmayarak faizleri yükselten Merkez Bankası piyasa beklentilerine paralel bir şekilde yüzde 8,25’lik politika faizine dokunmadı.

Merkez Bankası tarafından bugün yapılan açıklamada küresel anlamda ekonomik toparlanmaya ilişkin seyrin belirsiz olduğu vurgulandı.

Merkez Bankası Türkiye ekonomisinde ise toparlanma işaretleri olduğunu vurgulayarak, “Son dönemde ticari kredilerde normalleşme eğilimi gözlenirken, bireysel krediler güçlü seyretmiştir. Ertelenmiş talebe ve salgın tedbirleri kapsamında uygulanan likidite ve kredi politikalarına bağlı olarak ithalatta gözlenen canlanmanın, bu politika tedbirlerinin kademeli olarak azaltılmasıyla dengelenmesi beklenmektedir.

Turizm gelirlerinde salgın hastalığa bağlı olarak gözlenen düşüşe rağmen seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesiyle kısmi bir iyileşme başlamıştır. Mal ihracatındaki toparlanma, emtia fiyatlarının görece düşük seviyeleri ve reel kur düzeyi önümüzdeki dönemde cari işlemler dengesini destekleyecektir” ifadelerini kullandı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar