Meta üçüncü çeyrek karında beklentileri aştı

Meta üçüncü çeyrekte beklenenden daha iyi bir performansı ortaya koydu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Meta üçüncü çeyrekte beklenenden daha iyi bir performansı ortaya koydu. Ancak şirket, 4'ncü çeyrek için muhafazakar bir öngörü ortaya koydu.

Meta CFO'su Susan Li, şirketin kazanç çağrısında, hem son zamanlarda Orta Doğu'da hem de daha geniş anlamda jeopolitik huzursuzluğun "yumuşayan" bir reklam pazarına yol açtığını söyledi.

Li, "Talep zayıflığını doğrudan herhangi bir jeopolitik olaya bağlamak bizim için zor. "Tarihsel olarak, geçmişte Ukrayna savaşı gibi diğer bölgesel çatışmaların ardından daha geniş bir talep zayıflığı gördük. Dolayısıyla bu, izlemeye devam ettiğimiz bir konu. Gördüğümüz son trendleri ve reklam veren tepkilerini 4. çeyrek görünümümüze yansıttık ve bence bu da önümüzdeki daha büyük belirsizliği ve oynaklığı yansıtıyor" dedi.

Meta'nın 3'ncü çeyrek reklam geliri 32,94 milyar dolar olarak beklenirken 33,64 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şirket, beklenen %29,6'lık artışa karşılık yıllık %31'lik bir artış kaydederek reklam gösterim tahminlerini aştı.

Şirket2023'ün tamamı için ciro beklentisini 88-91 milyar dolardan 87-89 milyar dolara indirdi. 2024 beklentisi de 94-99 milyar dolar olarak belirlendi.

Kaynak: Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar