Meteoroloji İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahminine göre, İstanbul'da önümüzdeki günlerde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Meteoroloji'nin ardından AKOM da megakent İstanbul'da kar yağışı için tarih vererek uyarıda bulundu. AKOM, Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının İstanbul'da etkili olacağı belirterek 9 ve 10 Ocak’ta kar yağışı uyarısı yaptı.

Yeni yılda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken İstanbullular kar yağışı için tarih sorguluyor. MGM'nin 7 günlük hava tahmin raporuna göre mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.  Önümüzdeki hafta Salı ve Çarşamba günü İstanbul ve yurt genelinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. 

Meteoroloji'nin kar tahmini sonrası bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapıldı.

AKOM’un paylaştığı bilgilere göre, 8 Ocak Pazartesi’den itibaren etkisini gösterecek Sibirya kökenli soğuk havanın, hafta ortasında etkisini arttırarak yer yer etkili kar yağışına sebep olması bekleniyor.

12 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları öğle saatlerinde 16 dereceye ulaşacak. Akşam saatlerinde yağmur geçişlerinin yaşanmasının beklenirken, gün içinde ve hafta boyunca lodos yönlü rüzgar, ılık hava getirecek. Rüzgarın 20-45 kilometre/saat hızla esmesi bekleniyor.

Lodosun getirdiği ılık havanın 8 Ocak Pazartesi’ye kadar sürmesi, hafta başı akşam saatlerinden itibaren ise İstanbul’un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Sibirya kökenli sistemle birlikte hava sıcaklıklarının 5 ila 8 derece azalması, yağmur ile başlayan yağışların 9 ve 10 Ocak’ta kara dönüşmesi öngörülüyor.

Kategoriler Gündem
Yorumlar