Mia Teknoloji'nin ABD'deki şirketine lisans çıktı

Mia Teknoloji, ABD merkezli şirketle New York merkezli iştiraki MIA Tech Corporation'a ürünlerin satış ve pazarlaması ile ilgili olarak lisans verilmesi konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mia Teknoloji, ABD merkezli şirketle New York merkezli iştiraki MIA Tech Corporation'a ürünlerin satış ve pazarlaması ile ilgili olarak lisans verilmesi konusunda mutabakata varıldığını KAP'ta duyurdu.

KAP'a yapılan açıklamada ayrıca, "ABD merkezli şirketle New York merkezli iştirakimiz MIA Tech Corporation'ın %51 payının ABD merkezli bir yatırımcıya satılması konusunda mutabakata varıldı." denildi.

Açıklamada şu detaylara verildi:

"Şirketimizin sağlık alanında sahip olduğu yazılımlara ilişkin olarak ABD merkezli bir şirketle imzalanan niyet mektubuna ilişkin bilgiler 30.10.2023 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştur.

Şirketimiz ile bahsi geçen şirket arasındaki gerçekleştirilen müzakereler neticesinde 17.02.2024 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme ile;

· Şirketimizin sağlık alanında sahip olduğu yazılımlara ilişkin olarak New York merkezli iştirakimiz MIA Tech Corporation'a ürünlerin satış ve pazarlaması ile ilgili olarak lisans verilmesi,

· New York merkezli iştirakimiz MIA Tech Corporation'ın %51 payının ABD merkezli bir yatırımcıya satılması,

· Şirketimizin sağlık alanında geliştirdiği yazılımların yurtdışı satış ve pazarlama faaliyetlerinin MIA Tech Corporation üzerinden gerçekleştirilmesi konularında mutabakata varılmıştır.

İmzalanan sözleşme sonrasında şirketimizin sağlık alanındaki mevcut faaliyetleri aynı şekilde devam edecektir.

Anılan sözleşme ile şirketimiz tarafından MIA Tech Corporation'a toplamda 90.196.078 Amerikan Dolarını bulacak bir lisans satışı gerçekleştirilecektir. İlk aşamada 22.549.019 Amerikan Doları tutarında satış yapılacak olup kalan bakiye kısım MIA Tech Corporation'un faaliyetleri ve yaptığı satışlar çerçevesinde kademeli olarak yapılacaktır. Söz konusu satış neticesinde elde edilen lisans bedelinin %51'i şirketimiz tarafından nakden tahsil edilecek bakiyesi ise şirketimiz tarafından MIA Tech Corporation'a sermaye olarak aktarılacaktır.

Sağlık yazılımları alanında Türkiye dışında birlikte çalışacağımız ortağımızın yüzden fazla şirketi kârlı işletmelere dönüştürme konusundaki başarısı, güçlü finansal yapısı ve uzun yıllardır sahip oldukları deneyim ile bu çok kıymetli işlemin iş mükemmelliği ve yenilik yolculuğunda önemli bir adım olduğunu bizlere göstermektedir. Sağlık teknolojileri yazılımlarının ve MIA Tech Corporation'un tamamının satın alınması talebiyle başlayan müzakere süreci şirketimizin küresel sağlık teknolojileri pazarındaki hedefleri ve Türkiye'yi bu alanda önde gelen merkezlerden biri haline getirme amacı doğrultusunda yukarıda açıklandığı şekilde nihayete erdirilmiştir.

Yatırım alan yerli ve milli yazılımımız, bir ülkenin tüm sağlık faaliyetlerinin merkezi bir platform üzerinden entegre bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır. Çeşitli yazılım ve donanım entegrasyonları ile beraber oluşturulan modüler yapıyla sağlık sistemlerinde kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak ölçekte bir sistem sunulmaktadır. Bu sistem, uygulama yapılan ülkelerin ya da bölgelerin sağlık altyapısı anlamında kalkınmasını sağlayacağı gibi nitelikli iş gücüne de önemli ölçüde katkı sağlayarak ileri düzey sağlık çözümleri/hizmetleri sunacak kapasitededir.

Yeni yatırım ile birlikte MIA Tech Corporation; dijital sağlık sektörünün 2030 yılında 18 Milyar Amerikan Dolarlık bir büyüklüğe ulaşması beklenen Orta Doğu Bölgesi ve Kuzey Amerika başta olmak üzere, uluslararası sağlık bilişim piyasasında iş geliştirme faaliyetlerine başlayacak olup, alıcının faaliyetleri ile iş geliştirme operasyonları, pazar payı büyümesi ve Ar-Ge faaliyetleri de aynı zamanda desteklenerek uzun vadeli iş birlikleri ile çeşitli yatırımlar gerçekleştirilmesi planlamaktadır. Bu minvalde çeşitli hedefler belirlenmiştir.

Bu hedefler;

•Kuzey Afrika'da sağlık hizmetlerine erişimi artırmak için yerel sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yapılması,

•Dünya üzerinde herhangi bir ülkenin tüm sağlık yazılım altyapısının planlanması ve gerektiği taktirde de o ülkeye ortak yatırımların yapılması,

•Sağlık merkezlerinin altyapısı güçlendirilerek, tıbbi ekipman ve çözüm odaklı teknolojilerin temin edilmesi,

•Orta Doğu'da kronik hastalıkların yönetimi için yenilikçi çözümler geliştirilmesi,

•Dijital sağlık platformları aracılığıyla hastaların takibi ve yönetiminin kolaylaştırılması,

•Kuzey Amerika'da yaşlanan nüfusa yönelik sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi,

•Uzaktan sağlık hizmeti yazılımları ve buna bağlı modüller ile globalde bu sisteme entegre olan ve kullanan milyonlarca üyeye ulaşacak bir sistemi geliştirmek,

•Uzaktan sağlık hizmetleri sunan mobil uygulamalar ve evde sağlık takibi ve bakımı için çeşitli ekipman, teçhizat ve yazılımların geliştirilmesi,

•Karma Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik teknolojilerinin desteğiyle sağlık alanında yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi ve bunun globalde yer alan sağlık sistemlerine entegrasyonu ve yönetilmesi,

•Ortaklık yapılan ülkedeki sağlık sistemine dair yazılım ve bakım hizmetlerinin beraberce geliştirilmesi konu başlıklarını içermektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Şirket Haberleri Borsa
Yorumlar