Microsoft karını yüzde 33 artırdı

Microsoft Corp, yapay zeka teknolojisine yaptığı önemli yatırımların etkisiyle Ekim-Aralık çeyreğinde karının %33 arttığını duyurdu. Şirket, bu artışın büyük ölçüde Microsoft'un yapay zeka yatırımlarının çoğuna odaklandığı bulut bilişim birimindeki büyümeyi yansıttığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirket bu çeyrekte 21,87 milyar dolar ya da seyreltilmiş hisse başına 2,93 dolar net gelir bildirerek Wall Street'in hisse başına 2,79 dolar olan beklentilerini aştı.

Redmond, Washington merkezli yazılım üreticisi, bir önceki yıl 52,75 milyar dolar olan gelirini %18 artırarak 62,02 milyar dolar olarak açıkladı ve beklentileri de aştı.

Insider Intelligence brifingler direktörü Jeremy Goldman, "Microsoft, yapay zeka yarışında kendisini kesin bir şekilde ön sıralara yerleştiriyor" dedi. Goldman, diğer faydalara ek olarak, yapay zeka teknolojisinin Microsoft'un dijital reklamcılıktaki payını artırmaya yardımcı olabileceğini öne sürdü.

Goldman, Microsoft'un dünya çapındaki reklam gelirlerinin bu yıl %12 artarak 14,93 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor, ancak aynı dönemde Google'ın çok daha büyük olan reklam işini %10 oranında büyütmesinin beklendiğini de belirtiyor.

FactSet Research tarafından yapılan ankete katılan analistler Microsoft'un 61,14 milyar dolar gelir elde etmesini beklerken, Ocak-Mart çeyreği için 60,97 milyar dolar gelir öngörüyor.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar