Migros hissesine iki farklı yorum

Vakıf Yatırım ve Ak Yatırım Migros’la ilgili hisse analizinde bulundu. İki aracı kurumun raporlarında ortak görüş ise şirketin yatırımcılar için alıma uygun olduğu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Şirket 4Ç19’da beklentimizin %7, piyasa  beklentisinin %28 üzerinde 290 mn TL net zarar açıkladı. Beklentimize  göre zayıf gerçekleşen operasyonel performans, net zarardaki sapmanın  ana nedeni oldu. Şirketin 4Ç19’da net satış gelirleri beklentilere  paralel yıllık bazda %22 artışla 6 mlr TL seviyesinde gerçekleşti.

Beklentimizden daha düşük brüt kârlılık nedeniyle FAVÖK’ü tahminimizin

%8, piyasa beklentisinin %10 altında yıllık bazda %22 artışla 435 mn TL, FAVÖK marjı da beklentimizin 0,7 puan, piyasa beklentisinin 1 puan  altında %7,3 seviyesinde gerçekleşti. 4Ç18’de kaydedilen 333 mn TL net  finansman gelirine karşılık 4Ç19’da oluşan 359 mn TL net finansman  gideri, net zararın ana unsurlarından biri oldu.

Diğer yandan, 3Ç19  sonu itibariyle 5,23 mlr TL olan net borç pozisyonu 4Ç19 sonu  itibariyle 5,17 mlr TL’ye, net borç/FAVÖK rasyosu da 2,56x’dan 2,43x’e  gerileyerek iyileşmeye devam etti. Yorum: Şirket hisseleri son 1 ayda  endeksten %1,8 ile sınırlı oranda negatif ayrışmış olup,  beklentilerden zayıf operasyonel kârlılık ve tahminlerin üzerinde  oluşan net zarar nedeniyle sonuçların hisse performansına etkisinin  olumsuz olmasını bekliyoruz. Sonuçların ardından tahminlerimizde  herhangi bir değişikliğe gitmiyor, 31,86 TL hedef fiyatla kısa vadeli  “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” tavsiyemizi koruyoruz.

Şirket bugün TSİ 14:00’da sonuçlara ilişkin telekonferans  gerçekleştirecek.

Vakıf Yatırım "

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda ise şu değerlendirme yapıldı:

"Migros 4Ç19’de 290 milyon TL net zarar açıkladı (bizim tahminimiz 250 milyon TL kar ve piyasa ortalama tahmini 227 milyon TL zarar). Net  zararda meydana gelen sapmanın nedeni beklentilerin altında kalan  operasyonel performanstan kaynaklanmaktadır. Ciro (6 milyar TL) yıllık  bazda %22’lik artış ile piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.

Brüt kar marjı yıllık 1,7 puan düşerek %25,3 olurken, faaliyet  giderlerinin ciroya oranı 4Ç19’da %20,8 oldu (4Ç18’de %21,3 idi).

Migros yönetimi 2020 yılı için hedeflerini açıkladı  ciro büyümesi %16-18, FAVÖK marjı beklentisi ise ~%8-8.5. Beklentilerin üzerinde  gelen net zarar sebebiyle 4Ç19 sonuçlarının hisse üzerinde bugün hafif  olumsuz etki yaratmasını bekliyoruz. Hisse için 12 aylık hedef  fiyatımız 30.0 TL ile “Endeksin Üzerinde” beklentimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar