Migros hissesini neler bekliyor?

Oyak Yatırım, Migros hedef fiyatını 63,00 TL'den 73,00 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Endeksin Üzerinde Getiri" olarak sürdürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım, Migros hedef fiyatını 63,00 TL'den 73,00 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Endeksin Üzerinde Getiri" olarak sürdürdü.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Migros, ilk çeyrekte göreceli olarak düşük efektif vergi oranının da etkisiyle piyasa beklentisi olan 27mn TL’nin üzerinde 82mn TL net kar açıklamıştır.

Ciro piyasa tahminlerinin %3 üzerindeyken FAVÖK beklentilerin %2 gerisindedir. Şirket ilk çeyrekte yıllık bazda %60 artışla 12.3milyar TL ciro, %43 artışla 868mn TL FAVÖK, ve 82mn TL net kar (1Ç21 net kar Makendonya’dan çıkış kaynaklı 210mnTL’lik gelirle 213mn TL’ydi)
açıklamıştır.

Esas faaliyetlerden net giderler altındaki vadeli alım ve vadeli satış faiz gelir gider farkı artan faiz ortamında daha da artmıştır. Sonuçlardaki faaliyet giderleri/satışlardaki artışlar enflasyonist baskılar açısından önemlidir.

Migros, 2022 beklentilerini revize etmiştir. Konsolide satış büyümesi öngörüsünü % 40-
45’ten %55-60’a, yeni açma hedefini 200+’dan 250+’ya, planlanan yatırımı 1.2milyar TL’ den 1.5 milyar TL’ ye yükseltmiştir.

FAVÖK marj beklentisini %8-8.5 bandında korumuştur. Tahminlerimizde yaptığımız pozitif
revizyonların da etkisiyle şirket için Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyor ve 12 aylık hedef fiyatımızı hisse başına 63TL’den 73TL’ye yükseltiyoruz. 2022 FAVÖK ve net kar tahminimizi %13 ve %16 yukarı revize ettik.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar