Model portföyünde değişikliğe gitti

Vakıf Yatırım, Tav Havalimanları ve Vestel Elektronik'i model portföyünden çıkarırken, Kardemir'i 21,54 TL hedef fiyatla portföyüne ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım, Tav Havalimanları ve Vestel Elektronik'i model portföyünden çıkarırken, Kardemir'i 21,54 TL hedef fiyatla portföyüne ekledi.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

KARDEMİR’İ MODEL PORTFÖYE EKLİYORUZ

5 Nisan tarihinde Model Portföyümüze eklediğimiz TAV Havalimanları, o tarihten bugüne endeksi %23 yenmeyi başararak, 57,90 TL’lik hisse başı fiyat hedefimize ulaştı. Kar realizasyonu amacıyla TAV’ı model portföyümüzden çıkarıyoruz.

Vestel Elektronik ise pozitif beklentilerimize karşılık aynı dönemde endeksin %15 altında performans sergilemesine bağlı olarak model portföyümüzden çıkarıldı. Küresel ürün fiyatlarında dengelenme arayışlarıyla yılın ikinci yarısında nispeten daha zorlu faaliyet ortamı beklememize karşılık i) Geçmiş dönemlere göre daha güçlü mali yapı, ii) 2Ç22 finansallarına yönelik olumlu beklentilerimiz (yaklaşık 200 $/ton başı FAVÖK), iii) Son üç ayda endeksten %30 negatif ayrışma ile birlikte sınırlı aşağı yönlü hareket alanı, öngörümüze bağlı olarak Kardemir’i, 21,54 TL hedef fiyatla portföyümüze ekliyoruz.

Güncellemelerimiz ardından model portföyde banka ağırlığı %30,8 (önceki: %30,2) seviyesindedir (BİST100’de banka ağırlığı %11,2). Endekse ilişkin kısa vadeli görüşümüz “Temkinli İyimser” olup, BIST100 endeks hedefimiz 3.240 seviyesidir. Model Portföyümüz yılbaşından bu yana endeksi %5,3 yenmeyi başardı.

HİSSE MODEL PORTFÖYDE ÖNERDİĞİMİZ HİSSELER

Kardemir: Küresel ürün fiyatlarında dengelenme arayışlarıyla yılın ikinci yarısında nispeten daha zorlu faaliyet ortamı beklememize karşılık i) Geçmiş dönemlere göre daha güçlü mali yapı, ii) 2Ç22 finansallarına yönelik olumlu beklentilerimiz (yaklaşık 200 $/ton başı FAVÖK) iii) Son üç ayda endeksten %30’a yakın negatif ayrışma ile birlikte sınırlı aşağı yönlü hareket alanı, öngörümüze bağlı olarak Kardemir’i, 21,54 TL hedef fiyatla portföyümüze ekliyoruz.

Akbank: Güçlü sermaye yeterliliği ve likidite yapısı ile ön plana çıkan Akbank’ı 12,5 TL hedef fiyat ile model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

Şişe Cam: Faaliyet gösterdiği her segmentte güçlü operasyonel performans sergileyen Şişe Cam’ı 26,00 TL hedef fiyatla model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

İş Bankası: 2022 yılında güçlü kar görünümünü koruyacağını tahmin ettiğimiz İş Bankası’nı 6,35 TL hedef fiyat ile model portföyümüzde yer vermeye devam ediyoruz.

Tofaş: Yeni Fiat Doblo modelinin Stellantis'in İspanya fabrikasında üretileceği haberi ile endeksten negatif ayrışsa da, potansiyel yeni model beklentisiyle ve 114,50 TL hedef fiyat ile Tofaş’ı model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

Sabancı Holding: Net aktif değerine göre %32 iskontolu işlem gören Sabancı Holding’i 27,4 TL hedef fiyat ile model portföyümüzde tutmayı sürdürüyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar