Moody's'ten THY'ye iyi haber

Moody's THY'nin CFR notunu teyit etti, görünümü durağana yükseltti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Türk Hava Yolları'nın CRF, temerrüt olasılığı ve temel kredi değerlendirmesi notlarını teyit etti.

CFR notunu B3, temerrüt olasılığı notunu B3-Pd ve temel kredi değerlendirme notunu caa1 olarak teyit eden Moody's, görünümü ise "negatif"ten "durağan"a çıkardı.

Moody's notların teyit edilmesinin ve görünümün "durağan" olarak güncellenmesinin THY'nin faaliyet değerlerinde 2021 yılında ve 2022 yılı başlarında sağlanan iyileşmeyi yansıttığını vurguladı.

Moody's THY'nin yolcu geliri ve uçuş sayısının EMEA bölgesinin sektör ortalamasından daha fazla dayanıklılık sunduğunu, bunda Şirket'in geniş uçuş ağının, destekleyici filo karışımının ve olumlu coğrafik lokasyonunun etkili olduğunu da belirtti.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar