Murat Ülker iki şirketini kapattı 

Bir çok şirketini satan Murat Ülker'in önümüzdeki dönemde çay ile ilgili işlerini satması sürpriz olamayacak gibi görünüyor. Ülker markasının sahibi Yıldız Holding son yılların en hareketli gruplarından biri.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding son yılların en hareketli gruplarından biri. Hem satın alma hem de satış pozisyonunda bulunuyor. Kulis sayfalarını takip edenler bilir, bu sayfalarda hem satılan, hem yeni kurulan hem de satın alınan şirketlere hep yer verdik. Türkiye'nin en büyük gruplarından olan Yıldız Holding’deki gelişmeler her gazeteci için haber değeri taşır. Bu nedenle gruptaki her adımı yakından takip etmeye çalışıyoruz. Yıldız Holding'in son yıllardaki hareketlerinden kısaca bahsedelim. Grup, 2007 yılında ünlü çikolata markası Godiva'yı, 2014 yılı başında Amerika'nın en eski ve köklü şekerleme şirketlerinden DeMet's Candy Company’i, 2014'ün son ayında İngiltere'nin lider bisküvi markası United Bıscuits’i bünyesine kattı. 



Yaptığı operasyonlarla grubun 2014 konsolide cirosu United Biscuits hariç 18 milyar TL seviyesini geçti. Grup bazı ortaklıkları da bitirdi. Alman çay devi Milford ile yolları ayırdı. Önce Ak Gıda ile süt ve süt ürünlerinden çıktı, ardından da Cola Turka ve Çamlıca dahil içecek markalarını sattı. Grup, çay sektöründe Oba Çay ve Doğa Çay ile faaliyet gösteriyor. Çay konusundaki hareketliliği geçtiğimiz sayılarda yazmıştık. Alman ortakla yolları ayırdıktan sonra çay ile ilgili olarak Enfes çay üretim ve Pazarlama ismiyle bir şirket kuruluşu yapılmıştı. Bu konuda yeni bir gelişme daha oldu. 


Bir dönem büyük önem verilerek satın alınan Doğa Bitkisel Ürünler şirketi Yıldız Holding’e devredildi. Şirketin tasfiyesiz infisahına karar verildi. Ticaret sicilinden de kaydı silindi. Tasfiyesiz infisah, şirketle ilgili tasfiye işlemlerin gidilmeden faaliyetinin sona erdirilmesi anlamına geliyor, Doğa Bitkisel bu kararla bütün aktif ve pasifleri ile Yıldız Holding'e devredilecek ticaret sicilinden kaydı silinmiş. Aynı şekilde Yıldız Holding'in Mis Süt, Misbis, Yayla, Karsa Bisküvi, Baycan, Pam ve Caniko gibi markaların dağıtımını yapan Egal Gıda Maddeleri şirketi için de tasfiyesiz infisah kararı alınmış. Bu karar sonrası iki şirketin de faaliyetleri son bulmuş oldu. Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker, son dönemlerde yaptığı açıklamalarda özellikle çikolata ve bisküvi konusunda yoğunlaşacaklarını vurguluyor. Diğer iş kollarından ise satarak çıkıyor. Önümüzdeki donemde çay ile ilgili işlerini satması da sürpriz olmaz.(Para Dergisi)


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar