'Negatif faizi tartışmadık'

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Banka'nın faiz oranlarının sıfırın altına indirilip indirilmemesi konusunda herhangi bir karar almadığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Banka'nın faiz oranlarının sıfırın altına indirilip indirilmemesi konusunda herhangi bir karar almadığını söyledi. Bailey, faizin negatife indirilmesinin ekonomiye ne kadar yardımcı olacağını belirsiz olduğunu da savundu.

"Negatif faiz uygulanıp uygulanmayacağı konusunda herhangi bir karar almadık, aslında bu konuyu hiç tartışmadık" diye konuşan Bailey, faizin 0'a yakın olduğu ve negatif olduğu ortamda para politikasının ekonomiyi etkileme kabiliyetinin net olmadığını vurguladı.

Bailey, "Negatif faizin nasıl çalışacağını bilmiyoruz. Başka ülkelerin deneyimleri var ancak kanıtlar açık değil. Bununla birlikte negatif faiz belirli şartlarda, finansal sisteminiz nasıl çalıştığına bağlı olarak işe yarayabilir" ifadelerini kullandı.

Bailey, nüfusun önemli bölümü Covid-19'a karşı aşılandığında ekonomide bariz, sert bir toparlanma beklediklerini söyledi. Bailey, "Aşılama programı ilerledikçe bariz bir toparlanma göreceğimizi düşünüyorum" diye konuştu. İngiltere'de uygulanan karantina tedbirlerinin ekonomiye etkisinin azalmakta olduğunu belirten Bailey, ancak hali hazırda uygulanmakta olan tedbirlerin ilk çeyrekte oldukça bariz bir etkisinin olmasını beklediklerini de vurguladı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar