Netflix'e 3 ayda 8,8 milyon yeni abone geldi

Netflix (NFLX) üçüncü çeyrekte abone sayısında yaklaşık 9 milyonluk bir artış bildirirken ABD, İngiltere ve Fransa'da fiyatlarını artıracağını açıkladı. Şirket hisselerinde artış gözlendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Netflix Çarşamba günü hissedarlarına gönderdiği bir mektupta, yayın platformunun son çeyrekte 8,8 milyon abone kazanmasının ardından temel ve premium planlarının fiyatını yükselttiğini açıkladı.

Ultra HD yayın akışı sunan ve aynı anda daha fazla cihazın çevrimiçi olmasına olanak tanıyan premium plan 3 dolar artışla aylık 22,99 dolara yükselirken, yalnızca mevcut aboneler için geçerli olan temel plan 2 dolar artışla aylık 11,99 dolara yükselecek.

FİYATLARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Şirket, fiyat artışlarının Çarşamba günü ABD, İngiltere ve Fransa'da başlayacağını belirtirken, 6,99 dolarlık reklam destekli planını ve 15,49 dolarlık standart reklamsız planını değiştirmeyeceğini kaydetti.

Netflix hissedarlarına ABD'deki 6.99 dolarlık başlangıç fiyatının, aylık 5.99 ila 8.99 dolar arasında değişen temel planlara sahip Amazon Prime Video, Disney+ ve Paramount+ gibi diğer yayıncılarla rekabetçi olduğunu söyledi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar