Niçin düştü? Niçin yükseldi? (02 Mayıs)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri teknoloji oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri teknoloji oldu. Sektör yüksek prim oranlarıyla dikkat çekti. Geçen hafta ise piyasanın yataya dönmesiyle birlikte sektör hisseleri Kron Telekom, Despec Bilgisayar, Teknosa ve Armada Bilgisayar hisselerinde satış gözlendi. Silverline, Amasya'daki organize sanayi bölgesinden arazi alı mı yapacağını duyurdu. Arsa bedeli 2 milyon 150 bin TL olarak belirtiliyor. Şirket hisseleri geçen hafta yukarı hareket etti. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



- Oylum Sınai Yatırımlar, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın 'Gelişen sanayi mali destek programı' çağrısına 'Tasarruf Sağlayıcı İnovatif Yatırımlar ile TR72 Bölgesi için Yeni Ürün Üretimi' adında proje başvurusu yaptı. Toplam yatırım değeri 1 milyon 055 bin TL projenin kabul görmesi halinde Kalkınma Ajansı'ndan 500 bin TL'lik hibe desteği alınacak. Hisse geçen haftanın en çok yükselen hissesi oldu. 



- Mehmet Nergiz, geçen hafta Tuğçelik'te pay alım satım işlemi yaptı. Şirket geçen haftanın yükselişte olan hisseleri arasındaydı. 



- Silverline, Amasya'daki organize sanayi bölgesinden arazi alı mı yapacağını duyurdu. Arsa bedeli 2 milyon 150 bin TL olarak belirtiliyor. Şirket hisseleri geçen hafta yukarı hareket etti.


 

- Geçen hafta GYO şirketlerinde yükseliş vardı. Atakule GYO ve Torunlar GYO yükselişte olan hisseler arasında yer aldı. 



- Önceki hafta düşüşte olan Osmanlı Menkul hissesi geçen hafta ise yükselenler arasındaydı. 



- MMC Sanayi hisseleri önceki hafta sert yükseliş yaşadı. Yaşanan yükselişlerin spekülatif olabileceği yönünde açıklamalar vardı. Geçen hafta hızlı yükselişin ardından hisseye satışlar geldi. 

- Ortak satışı olan Ersu Gıda'nın işlem sırasında devre kesici uygulaması başladı. Hisse bu gelişmelerle haftanın en çok kaybettirenlerinden biri oldu. 

- Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri teknoloji oldu. Sektör yüksek prim oranlarıyla dikkat çekti. Geçen hafta ise piyasanın yataya dönmesiyle birlikte sektör hisseleri Kron Telekom, Despec Bilgisayar, Teknosa ve Armada Bilgisayar hisselerinde satış gözlendi. (Ekonomist)
Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar