Niçin düştü? Niçin yükseldi? (30 Kasım)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen hafta Metemtur Otelcilik'in de kaybettirdiği görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta Metemtur Otelcilik'in de kaybettirdiği görüldü. Havaların soğumasıyla birlikte turizm hisselerinde trendin aşağı döndüğü görülürken, Rusya tarafından gelen haberlerin de bu hisselerde baskı yaptığı biliniyor. Geçen hafta Gediz Ambalaj da kazandırdı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Acun Ilıcalı'nın, borsada Gözaltı Pazarında işlem gören Transtürk Holding'e, hisse başına 1 kuruş ödeyerek ortak olacağı haberleri Transtürk'ü uçurdu. Şirket, endeksin düştüğü haftada yüzde 72 primliydi. 



• Körfez GYO hissesi geçen hafta kazandırdı. Şirket, Hasılat Paylaşımı Karşılığında Arsa Satış Vaadi Sözleşmesi'ne göre Dumankaya Horizon projesini geliştiriyor. 178 adet bağımsız bölümden oluşacak olan projede yapılan anlaşmaya göre, şirketin elde edeceği gelir ise 32 milyon TL olarak ortaya çıktı. 



• Anadolu Hayat Emeklilik'in katılımcı sayısı ise 1 milyonu aştığını, geçen hafta okuyucularımıza duyurmuştuk. Şirket 1 milyon barajını geçerken, geçen hafta borsada da yatırımcısına kazandırmayı bildi. 



• Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Rodrigo Tekstil'de geçen hafta tepki alımları vardı. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü.



• Geçen hafta Gediz Ambalaj da kazandırdı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 



• Önceki haftanın en çok kazandıran şirketlerinden olan Hatay Tekstil'de geçen hafta kâr satışları gözlendi. Hisse, yatırımcısına kaybettirdi. 



• Anadolu Grubu'nun büyük hissedarlarından Yazıcılar Holding de geçen hafta kaybettirenlerden oldu. Hissenin, Rusya gerginliğinden etkilendiği gözlemlendi.



 • Geçen hafta Metemtur Otelcilik'in de kaybettirdiği görüldü. Havaların soğumasıyla birlikte turizm hisselerinde trendin aşağı döndüğü görülürken, Rusya tarafından gelen haberlerin de bu hisselerde baskı yaptığı biliniyor.



(Ekonomist)

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar