"Nobel, kalkmış Türkiye'den teröriste ödül vermiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesine bir kez daha tepki gösterdi. Nobel'in kendini bitirdiğini ve ideolojik bir kurum olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ismini anmadan 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü verilen yazar Orhan Pamuk'a işaret ederek, "Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen törende öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesine bir kez daha tepki gösterdi. Nobel'in kendini bitirdiğini ve ideolojik bir kurum olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ismini anmadan 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü verilen yazar Orhan Pamuk'a işaret ederek, "Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" dedi.

(Nobel Edebiyat Ödülü'nün Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesi) "Bu çok önemli bir sınavdı ve Nobel ne olduğunu ortaya koydu. Nobel kendini tüketmiş, kendini bitirmiştir. Nobel tamamıyla ideolojik davranan bir kurumdur. Benim için Nobel'in hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Böyle bir zalime ödül vermekle buna ortak olmuştur. Bu tür bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu adamın destek verdiği adamlar hepsi mahkûm edilmiş kişiler. Bu kişilere methiyeler düzen birine ödül veriyorsanız sizin artık uluslararası camiada takdir edilecek hiçbir tarafınız kalmamıştır demektir. Aziz Sancar verilen ödüle tartışılacak bir şey söz konusu değil. Teröristleri kendi romanına yansıtan siz Nobel'e layık görürseniz bizim de sizi tanımamız mümkün değildir. Bu akşam benim önemli bir toplantım var o toplantıda da buna özellikle değineceğim. Bu sadece şu anki ödülde değil ki bundan önceki ödüllerde buna dikkat etmişlerdir. Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir."

(Bir gün size Nobel verilmek istenirse ne yaparsınız?) "Almam."

Kategoriler Gündem
Yorumlar