O hissede 'Endeksin Üzerinde Getiri'

Ak Yatırım, Doğan Holding hedef fiyatını 2,67 TL'den 2,69 TL'ye revize ederken, 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Değerlendirmede 'Cari hisse fiyatı revize ettiğimiz hisse başına net aktif değer hesabımıza %54 ıskontolu işlem görüyor. Endeksin Üzerinde Getiri önerimizi koruyoruz." denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Doğan Holding 1Ç20’de 321 milyon TL net kar açıkladı, bu rakam  yıllık %39 büyüme gösterdi. Kur farkı ve faiz gelirleri temelde net  kar büyümenin altında yatan etkenlerdi. Şirketin 1Ç20 konsolide cirosu  yıllık %21 daralma ile 2 milyar 405 milyon TL idi.

Cirodaki daralma %75’ini oluşturan akaryakıt dağıtım bölümünde yaşanan yıllık %30  daralmadan kaynaklandı. Cirodaki daralmaya rağmen 1Ç20 FAVÖK yıllık %2  büyüme ile 154 milyon TL olarak gerçekleşti. Elektrik üretim ve  ticaret, finans, sanayi ve ticaret ve internet ve eğlence bölümleri FAVÖK’e pozitif katkı sağladı. Faaliyet dışı kalemlerde net de kur farkı gelirleri ve faiz gelirleri ile net kardaki büyüme sağlandı.
Piyasanın güçlü gelen net kar rakama olumlu tepki vereceğini  düşünüyoruz.

Doğan Holding’in solo net nakit pozisyonu 2019 sonundaki 512 milyon dolardan Mart sonunda 505 milyon dolara geldi.

Bu  değişiklikle beraber güncellen halka açık şirketlerin piyasa değerleri  ile 12 aylık hedef fiyatımız 2,67 TL’den 2,69 TL’ye revize oldu.

Cari  hisse fiyatı revize ettiğimiz hisse başına net aktif değer hesabımıza %54 ıskontolu işlem görüyor. Endeksin Üzerinde Getiri önerimizi  koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar