O hissede 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi

Ak Yatırım, Coca Cola içecek için 98,00 TL hedef fiyatını ve 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesini korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Coca-Cola İçecek (CCİ) Cuma günü Coca-Cola Bottlers Uzbekistan’ın (CCBU) %57,118 hissesi için 252 milyon $ teklif verdiğini duyurdu. (%100’ü için 430 milyon $ firma değerine işaret ediyor). Özbekistan Devlet Holding Şirketi O'zbekoziqovqatxolding'nin ve The Coca-Cola
Export Corporation'ın sahibi olduğu CCBU, %47 pazar payı ile Özbekistan'ın en büyük gazlı içecek üreticisidir (2020 satışları en  yakın rakibinin 1,5 katıdır).

Sürecin hisse satın alım sözleşmesinin  imzalandığı tarihten itibaren 2 ay içinde, düzenleyici kurum onayları  da dahil olmak üzere, ilgili mutat onayların alınmasıyla tamamlanması  beklenmektedir. CCBU’nun 2020 yılı itibariyle yaklaşık olarak 79  milyon ünite kasa satış hacmi ve yaklaşık 170 milyon $ net satış  gelirine ulaşırken, FAVÖK marjı %17 olarak gerçekleşmiştir (CCİ’ın  toplamı yaklaşık 1,2 milyar ünite, FAVÖK marjı +%21,6 idi).

CCBU'nun US GAAP standartlarında hazırlanan denetimden geçmiş mali tablolarına  göre net karı 19,6 milyon $’dır (CCİ’ın aynı dönem net karı 176 milyon $). Bu bağlamda CCBU’nun hisse transferinin gerçekleşmesiyle beraber CCİ’ın net karına olumlu katkı yapmaya başlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca, CCİ, küçük paketlerin CCBU'nun toplam satışları içerisindeki  düşük (%14) payı göz önünde bulundurulduğunda karlı bir büyüme  potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor.

CCİ uzun bir süredir faaliyet  bölgesinde inorganik büyüme potansiyellerini takip etmekteydi ve Özbekistan’ın bu çerçevede CCİ’ın portföyüne ve büyüme hedeflerine  uygun bir pazar olduğunu düşünüyoruz.

Diğer taraftan geçmiş verilere  baktığımızda CCBU'nın satış ve dağıtım sistemleri optimize edilene  kadar CCİ’ın konsolide marjları üzerinde bir miktar baskı yaratacağını  öngörüyoruz. Ayrıca, fiyat teklifinde kullanılan 2020 FD/FAVÖK çarpanı  olan 14,9’u göz önünde bulundurduğumuzda (CCİ’ın 9,4x, benzer  şirketler ortalaması 13,1x), fiyatın bir miktar yüksek olduğunu  düşünüyoruz. Dolayısı ile satın alım işlemleri tamamlandıktan sonra  orta vadede CCİ’ın çarpanlarına yukarı yönlü baskı yaratacaktır. Bu  nedenle, büyüme potansiyellerini göz ardı etmemekle beraber, ilk  izleniminizin hafif olumsuz olduğunu söyleyebiliriz. Şu an için CCİ  için 98,00 TL hedef fiyatımızı ve ‘Endeksin Üzerinde Getiri’  tavsiyemizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar