O hissede hedef fiyatını belirledi

İş Yatırım, piyasa beklentisinin altında dördüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan Selçuk Ecza hissesi için 12,80 TL hedef fiyatını korurken, tavsiyesini 'TUT'a yükseltti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Selçuk Ecza Deposu   

Kapanış (TL) : 12.55 - Hedef Fiyat (TL) : 12.79 - Piyasa Deg.(TL) : 7794 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 28.16

SELEC 4Ç20: Sonuçlar beklentilerin altında kaldı

Selçuk Ecza, yılın son çeyreğinde, bizim ve piyasa beklentisinin %17 altında, yıllık bazda %8,7 düşüş ile 103 mn TL net kar açıkladı.

Yıllık bazdaki düşüşte yüksek diğer faaliyetlerden kaydedilen diğer  giderler etkili oldu. Beklentilerimizden düşük gerçekleşen operasyonel  karlılık ve operasyonel olmayan net diğer gelirler ise  tahminlerimizdeki sapmanın ana nedeni oldu.

Şirketin gelirleri, beklentilere paralel, yıllık bazda %14 artışla 5.60 mlyr TLye yükseldi. İlaç fiyatlarında 19 Şubat itibariyle yapılan %12,1’lik artış ve ürün kompozisyonundaki değişikler satış büyümesini  destekledi. Bizim ve piyasa beklentisinin altında, 4Ç20 FAVÖK yıllık  bazda %7,5 azalarak 126mn TL gerçekleşti (IŞY: 142mn TL, piyasa: 146mnTL). Düşen brüt marj, operasyonel karlılığı olumsuz etkiledi.

Böylece FAVÖK marjı yıllık 0.2 puan düşüşle %2.2’ye geriledi. Şirketin serbest nakit akışı 4Ç20’de, düşük diğer gider  düzeltmeleri ve yatırım aktivitelerinden elde eldilen gelirlerdeki  artış nedeniyle 284mn TL gerçekleşti (4Ç19: TL216mn). Buna bağlı  olarak şirketin net nakit pozisyonu 4Ç20 sonunda 1196mn TL’ye yükseldi. (3Ç20 net nakit: 912mn TL, 4Ç19 net nakit: 806mn TL).

Beklentilerin altında kalan sonuçlara piyasanın olumsuz tepki  vermesini bekliyoruz. Fakat, güçlü nakit yaratımının 4Ç20’de de devam  ettiği göz önünde bulundurulduğunda bu tepki sınırlı kalabilir.

4 Aralık 2020’de SELEC için tavsiyemizi SAT olarak güncellediğimizden bu  yana hisse fiyatı %24 düşerek piyasanın %40 altında performans  gösterdi.

Bu zayıf performansın ardından, 12 aylık hisse başı 12,8 TL’lik hedef fiyatımızı koruyor, ancak tavsiyemizi sınırlı artış  potansiyeli nedeniyle TUT’a yükseltiyoruz. Hükümetin önümüzdeki birkaç  gün içinde 2021 ilaç fiyatlarını belirlemek için kullanılacak referans EUR/TL kurunu açıklaması bekleniyor. Açıklamadan sonra tahminlerimizde  güncellemeye gidebiliriz."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar