O hissede hedef fiyatını düşürdü

Ziraat Yatırım, Sabancı Holding için hedef fiyatını 13,00 TL'den 12,80 TL'ye indirdi. Ziraat Yatırım, konu ile  ilgili raporunda tavsiyesini ise 'Al' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım'ın konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

  "Sabancı Holding'in 2019 yılı ikinci çeyrek ana ortaklık net dönem  karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %23 oranında azalarak 889,2mn TL olmuş ve hem bizim beklentimiz olan 968mn TL'nin, hem de piyasa  beklentisi olan 911mn TL'nin altında gerçekleşmiştir. İkinci çeyrekte  beklentimizin altında gelen kar rakamında, Enerji ve çimento grubu  karlarının beklentilerin altında gerçekleşmesi etkili olmuştur.

İkinci çeyrek kar rakamı ile birlikte Holding'in ilk yarı ana  ortaklık net dönem karı 1.946,2mn TL olmuş ve bir önceki yılın aynı  dönemine göre %12,4 oranında gerilemiştir.

Sabancı Holding'in banka-dışı grup şirketlerinin satış  gelirlerinin toplamından oluşan kombine gelirleri 2Ç2019'de bir önceki  yılın aynı dönemine göre %30 oranında artarken, FAVÖK'ü ise aynı  dönemde çimento grubu hariç tüm segmentlerin olumlu katkısıyla %53  oranında artarak 2.721mn TL'ye yükselmiştir. Özellikle enerji grubunun FAVÖK'ü aynı dönemde %57'lik artışla 1.762mn TL'ye ulaşırken, grup  kombine FAVÖK'e en olumlu katkıyı sağlamıştır.

Holding'in finansal hizmetler kategorisinde yer alan Akbank'ın  konsolide net dönem karı ise 2Ç2019 bir önceki yılın aynı dönemine  göre %21 oranında gerilemiş ve Holding'in karlılığındaki gerilemede  önemli etkiye sahip olmuştur.

 Faaliyet dışı ve bir sefere mahsus gelirler hariç tutulduğunda ise (2Ç2018 Carrefoursa varlık satışı  2Ç2019 Temsa Ulaşım satışı vb) Holding'in ana ortaklık net dönem bir önceki yılın aynı döneminde göre %2,4 oranında artış kaydetmiştir.

  Sabancı Holding'in hedef hisse fiyatını tahminlerde yapmış  olduğumuz değişiklikler ve güncellemelere bağlı olarak 13,00TL'den 12,80TL'ye çekiyoruz. Ancak, yüksek potansiyel taşımasına bağlı olarak daha önceki "AL" önerimizi ise koruyoruz."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar