O hissede hedef fiyatını yükseltti

Vakıf Yatırım, BİM için hedef fiyatını 49,10 TL'den 54,00 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Tut' olarak korudu. Raporda, 'Sunduğu %13,2 oranındaki getiri potansiyelini göz önünde bulundurarak kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “TUT” önerilerimizi koruyoruz.' tespitinde bulunuldu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım, BİM için hedef fiyatını 49,10 TL'den 54,00 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Tut' olarak korudu.

Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Her anlamda beklentilere paralel sonuçlar (=)

Bim, 3Ç19’da beklentimizin %8 altında, piyasa beklentisine paralel yıllık bazda %5 düşüşle 344 mn TL net kâr açıkladı.

Operasyonel kârlılığın beklentimizin hafif altında gerçekleşmesi, net kârdaki sapmanın esas nedeni oldu. Şirket hisselerinin son dönemde endeksin hafif altında performans göstermesini de göz önünde bulundurarak, her anlamda piyasa beklentilerine paralel gelen sonuçların hisse fiyatına etkisinin “nötr” olmasını bekliyoruz.

Sonuçların ardından değerleme modelimizde yaptığımız güncelleme sonucu hedef fiyatımızı %10 artırarak 49,10 TL’den 54 TL’ye yükseltiyor, sunduğu %13,2 oranındaki getiri potansiyelini göz önünde bulundurarak kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “TUT” önerilerimizi koruyoruz. Şirket  Yönetimi bugün TSİ 16:30’da sonuçlara ilişkin telekonferans gerçekleştirecek."

BIMAS BIM BIRLESIK MAGAZALAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 358.25
Satış 358.5
Değişim 7%
Son Değer 358.5
En yüksek 360.25
En düşük 353.5
Haftalık Değişim -3.2388%
Aylık Değişim -7.6625%
Yıllık Değişim 19.2019%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar