O hissede 'SAT' tavsiyesi verdi

İş Yatırım, beklentilerin hafif üzerinde kar açıklayan TSKB'de hisse hedef fiyatını 1,39 TL'den 1,60 TL'ye revize etti. Aracı kurum hissede tavsiyesini ise 'SAT' olarak belirledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"TSKB 3Ç20’de beklentilerin hafif üzerinde TL 204mn net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı bizim ve piyasa tahminimiz olan TL 198mn’un hafif üzerinde gerçekleşti. Kar rakamı bir önceki çeyreğe göre %21 yükselirken geçen yılın üçüncü çeyreğine göre ise %9 artış kaydetti. TSKB’nin iştirakleri göre düzeltilmiş öz kaynak karlılığı ikinci çeyreğe göre 40 baz puan artarak %13.3 olarak gerçekleşti.

Bankanın karşılık öncesi bankacılık gelirleri çeyrekte %33, yıllık olarak ise %35 artış kaydetmiş durumda. Bankanın ana faaliyet gelirlerinin güçlü seyri karşılık oranlarını arttırarak üçüncü çeyrekte de karşılık giderlerini muhafazakâr bir biçimde ayırmasına olanak sağladı. TSKB 2020 tahminlerini ikinci çeyrekten sonra tekrar revize etti.

Buna göre tüm yıl ortalama düzeltilmiş net faiz marjının %4 civarından %4.5’a arttırılırken net rsik maliyeti ise bir önceki seviyesi olan 150 baz puan altında kalır tahmininden 200 baz puanın altında kalır olarak revize edildi. Düzeltilmiş öz kaynak karlılığı ise %14’ün üzerinde kalınması olarak korundu. Bankanın son çeyreğinin karlılığının da verilen hedefler doğrultusunda üçüncü çeyrek gibi kuvvetli olmasını bekliyoruz.

Hedef piyasa değerini yükseltmemize rağmen fiyatın anormal yükselişi TSKB’ye SAT tavsiyesi vermemize neden oluyor. TSKB son bir aylık dönemde BIST 100’e üzerinde %136’lık bir performans gösterdi.

Hissenin bu yükselişine makul bir temel neden bulamıyoruz. Daha önceki hisse hedef fiyatımız olan TL 1.39’u tahminlerimizi güncellememizle beraber TL 1.60 seviyesine çıkarmamıza rağmen, yeni hedef değerimiz de şu anki fiyatın %37 altında. TSKB’nin güçlü marj yapısını ve karlılığını son çeyrekte de korumasını bekliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar