O şirket hisse geri alım kararı aldı

İhlas Ev Aletleri tarafından KAP'a yapılan açıklamada 35 milyon TL'ye kadar hisse geri alımı yapılması konusunda Yönetim Kurulu tarafından karar alındığı belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuyla ilgili şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

Yönetim Kurulumuzun bugün (29.06.2022) yapılan toplantısında;

"Şirketimizin pay fiyatının Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması sebebi ile pay sahiplerini korumak, hisse fiyatının istikrarlı ve gerçek değerine uygun oluşumuna katkı sağlamak, yatırımcıların şirketimize olan güvenini artırmak amacıyla azami 35.000.000 TL'ye kadar pay geri alımı yapılması kararlaştırılmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun daha önce yayınlanan 21.07.2016, 25.07.2016 ve 23.03.2020 tarihli duyurularına istinaden Şirket paylarının Borsa'dan yönetim kurulu kararı ile geri alım yapılabilmesine, geri alım için ayrılacak fonun, Şirket öz kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 35.000.000 TL olmasına, geri alınacak azami pay sayısının ise bu tutarı geçmeyecek şekilde belirlenmesine ve Yönetim Kurulu kararı ile yürütülecek geri alım işleminin, yapılacak ilk genel kurul toplantısı gündemine alınarak, Genel Kurulun bilgisine sunulmasına karar verilmiştir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar