Okul ara tatil tarihleri ne zaman-Ara tatil dönemleri

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, devlet okullarında uygulanacak yeni tatil sistemi hakkında bilgi verdi. Buna göre Kasım ve Nisan ayında 1’er haftalık iki ara tatil olacak. Milyonlarca kişi ise ara tatil tarihi ne zaman araması yapıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Uzun bir süredir üzerinde konuşulan eğitim modelini değiştirmeye yönelik ilk adım olan eğitim sürelerini kapsayan yaz ve kış tatillerinde düzenlemeye gidildi.

Buna göre 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak yapılmasına karar verildi.

Milyonlarca veli ve öğrenci ise internette yeni ara tatil dönemi ne zaman, ara tatil dönemi tarihi gibi aramalar yapıyor

ARA TATİLLER NE ZAMAN?

Yeni sistemde ara tatil Nisan ve Kasım aylarında 5 iş günü toplamda 1'er hafta olarak belirlendi. Buna göre 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında da ikinci ara tatil verilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yapılandırılmış ara tatillerde çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılım imkanı sunulacak. Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi etkinlikler planlanacak. 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek." ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim-öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak
Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2020'de sona erecek ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar