Okulların ilk ara tatili ne zaman? Ara tatil tarihi ne?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başladı. Yoğun eğitim yılı devam ederken öğretmenler, öğrenciler ve veliler tatil tarihlerini merak ediyorlar. Öte yandan birinci dönem ara tatil için geri sayım da başladı. Peki ara tatil ne zaman olacak, Ara tatil tarihi ne? Tüm merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başladı. Peki ara tatiller ne zaman yapılacak? Okulların ne zaman tatil olacağı da yoğun ilgi görüyor ve tatil planları yapılmaya başlandı. Kasım ayı ilk ara tatil ayın kaçında?

Yoğun eğitim yılı devam ederken öğretmenler, öğrenciler ve veliler tatil tarihlerini merak ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvim içerisinden tüm tatil tarihleri ve okulların eğitim-öğretime başlayacağı tarihler açıklandı. İlk ara tatil kasım ayında başlayacak.

18 KASIM'DA BAŞLIYOR

İlk ara tatil 18 Kasım’da başlayacak ve 22 Kasım’a kadar devam edecek. Birinci dönem 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatil 6 Nisan’da başlayacak ve 10 Nisan’a kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı. 13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi. Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.

 

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar