Pegasus hissesi teknik analizi

Oyak Yatırım, Pegasus için 55 TL hedef fiyatla 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Aşı konusundaki haber akışı ve gelişmeler ana katalist olmakla birlikte ve finansallar hisse için kısa vadede olumlu katalist etkisi yaratabilir.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Detaylar şu şekilde:

"Pegasus 3Ç20 finansallarında sırasıyla TL1.49milyar ciro (yıllık %64 daralma), TL387mn FAVÖK (yıllık %81 daralma), TL103mn net kar (yıllık %91 daralma) açıklamıştır.

Kısmi normalleşmeye rağmen yolcu miksi açısından zorlu çeyrekte FAVÖK güçlü maliyet kontrolü sayesinde beklentileri %40 aşmıştır ve TL103mn’luk kar ise piyasa net zarar beklentisi olan TL178mn’a göre kur farkı gelirlerinin ve yakıt hedge kontratlarına ilişkin daha önce ileriye yönelik yazılan zararların iptali kaynaklı destekle pozitif sürpriz niteliğindedir. Şirket belirsizlikler sebebiyle yıllık operasyonel beklentilerini paylaşmamıştır.

Aşı konusundaki haber akışı ve gelişmeler ana katalist olmakla birlikte ve finansallar hisse için kısa vadede olumlu katalist etkisi yaratabilir.

Pegasus için hisse başı TL55 hedef fiyatla Endekse Paralel Getiri Tavsiyemizi koruyoruz. Şirketin sonuçları hakkındaki telekonferansı bugün 17:00’dedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar